• 25 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Στην ιστοσελίδα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας αναρτήθηκαν φωτογραφίες από την έναρξη της προετοιμασίας της νέας παραγωγής του, πρώτης για το 2020. Η παράσταση «Γυάλινος κόσμος» θα παιχθεί στο «Αντιγόνη Βαλάκου» το προσεχές διάστημα. Σκηνοθετεί ο κ. Θοδωρής Γκόνης. Πρεμιέρα 14 Μαρτίου.

 

Και τη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας παρακολούθησε ο κ. Μπάμπης Δράκος. Η συνεδρίαση άρχισε με… δηλώσεις. Τις έκανε στους τηλεοπτικούς σταθμούς ο Κώστας Κουνάκος. Μίλησε για το «χωρισμό» του με την παράταξη Παπαδόπουλου.

Φαίνεται και στη φωτογραφία ότι την ώρα των δηλώσεων Κουνάκου ο κ. Δράκος έπιανε το κεφάλι του! Μήπως όσα άκουγε του προκάλεσαν πονοκέφαλο;

Κατά τα άλλα η συνεδρίαση είχε μπόλικη θεωρητική συζήτηση για τα οικονομικά τόσο του Δήμου όσο και των δημοτικών του επιχειρήσεων. Αρχή έκανε ο κ. Κουνάκος αλλά δεν έμειναν πίσω και οι Καλανταρίδης- Δρακονάκη. Με αυτά και με αυτά πέρασε η ώρα, «τράβηξε» σε μάκρος κι αυτή η συνεδρίαση.

 


 

Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα η ημερήσια διάταξη των θεμάτων για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την προσεχή Δευτέρα το απόγευμα. Πρώτη φορά με τη νέα διοίκηση το συμβούλιο έχει να συνεδριάσει αρκετό καιρό. Σχεδόν ένα μήνα.

 

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν περιλαμβάνεται η συζήτηση για την καλύτερη της υφιστάμενης,  προσωρινή κυκλοφοριακή λύση μπροστά από το παλιό νοσοκομείο. Δεν αποκλείεται να γίνει ότι δήλωσε ο Δήμαρχος την προηγούμενη εβδομάδα. Το θέμα να συζητηθεί στα έκτακτα. Θα το ξέρουμε σήμερα.

 

Χθες για το ίδιο θέμα της πλήρους αμφιδρόμησης έγινε συνάντηση με το ΤΕΕ ΑΜ. Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα. Τμήμα της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο ήδη επισημαίνει ότι η όποια υλοποίηση της πρότασης Δρακονάκη πρέπει να έχει εξασφαλισμένες όλες τις απαραίτητες άδειες! Κατά συνέπεια ένας ακόμη τοπικός καυγάς είναι έτοιμος να ξεκινήσει.

 

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται επίσημα αναφέρουν ότι πρόθεση του Δήμου Καβάλας είναι να μπει στην αυλή του παλιού νοσοκομείου το προσεχές διάστημα. Με προσωπικό του Δήμου θα σκάψει στην αυλή κι ουσιαστικά θα αρχίσει τις εργασίες που προβλέπονται. Αμέσως μετά θα αναλάβει να τις συνεχίσει ο ανάδοχος του έργου.

 

Συνέχισε και χθες την προσπάθεια του ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης. Ενημέρωσε τους αγροτικούς συλλόγους του Νομού Καβάλας να είναι σε ετοιμότητα. Την Κυριακή το πρωί –εφόσον αυτό καταστεί εφικτό- είναι πιθανή σύσκεψη για αυτά τα θέματα παρουσία του Υπουργού κ. Μάκη Βορίδη. Αυτός θα δώσει το τελικό οκ, ανάλογα με το πρόγραμμα του την ίδια μέρα.

 

Η Νομαρχιακή Καβάλας της ΝΔ εντείνει την προσπάθεια της για να έχει επιτυχία η εκδήλωση της Κυριακής. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και προπώληση των προσκλήσεων. Στη ΝΟΔΕ Καβάλας είναι σίγουροι ότι θα τη γεμίσουν τη μεγάλη αίθουσα του Λούσυ. Βέβαιο είναι ότι στο γεγονός θα είναι παρόντες και οι 3 βουλευτές του κόμματος στην Καβάλα.

 

Μία ακόμη φορά ο Τάσος Καρασαββόγλου μίλησε χθες για τα χρόνια που ήταν διοικητής στο Νοσοκομείο. Όπως τόνισε ήταν μια καταπληκτική εμπειρία, η οποία δεν συγκρίνεται με καμιά προηγούμενη. Δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή επιτυχία στον διάδοχο του Ντίνο Κλειτσιώτη. Όσο για τις κακές σχέσεις του με το σωματείο των εργαζομένων, είπε με νόημα ότι αυτές οφείλονταν στο ότι «… δεν δεχθήκαμε να συνδιοικεί». Ο κ. Καρασαββόγλου έχει ήδη επιστρέψει στην εργασία του, ως καθηγητής του ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

 

Πολλοί είναι οι φίλοι του ΑΟΚ που αυτό το διάστημα ασκούν κριτική στον Θόδωρο Ζαγοράκη επειδή δεν αντέδρασε το 2011 στον άδικο υποβιβασμό της ομάδας της Καβάλας. Κάτι που έκανε τώρα αλλά για τον ΠΑΟΚ. Τότε ήταν η εποχή Ψωμιάδη και Γερουλάνου.

 

Αν και η παρατήρηση είναι σωστή, οι πιο πολλοί που ασκούν αυτήν την κριτική είναι όσοι έτρεχαν να φωτογραφηθούν με τον πρώην παίκτη του ΑΟΚ και του ΠΑΟΚ. Ακόμη και σήμερα αν είχαν την ευκαιρία, πάλι θα έσπευδαν να φωτογραφηθούν με το Ζαγοράκη. Ξεχνώντας αμέσως την κριτική προς το πρόσωπο του.

 

Το 2011 δεν υπήρξε εισήγηση για τον υποβιβασμό του ΑΟΚ. Υπήρξε απόφαση που υλοποιήθηκε. Η πολιτική απόφαση του κ. Γερουλάνου, άδικη για την ομάδα μας, είναι ακόμη και σήμερα ο σημαντικός λόγος που αυτός δεν μπορεί να επισκεφθεί την πόλη. Το επιχείρησε αλλά στο τέλος η επίσκεψη του αναβλήθηκε. Δεν έγινε μία φορά από τότε. Έγινε δύο ή και τρεις.

 

Πολλές ευχές στον Καβαλιώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υφυπουργό κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη. Διαπιστώθηκε να αντιμετωπίζει αρκετά σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του αλλά γίνονται ήδη οι απαραίτητες ενέργειες για να το ξεπεράσει. Συγκινητική η σχετική ανάρτηση του στο διαδίκτυο, διηγείται όλη την πρόσφατη περιπέτεια του. Η οποία ξεκίνησε από λιποθυμικό επεισόδιο την ώρα της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του.

 

Ταλαιπωρήθηκαν αρκετοί άνθρωποι το βράδυ της Τετάρτης με διακοπή ρεύματος στην δυτική πλευρά του Νομού. Η οποία μάλλον οφείλονταν στην κακοκαιρία. Ποια κακοκαιρία; Λίγη βροχή και λίγος αέρας. Το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο ακόμη κι όταν τα καιρικά φαινόμενα είναι τα συνηθισμένα του Χειμώνα…

 

Τη Δευτέρα νωρίς το απόγευμα θα γίνει στο Υπουργείο Εργασίας η νέα συνάντηση του σωματείου της ΒΦΛ με την εταιρία. Συμφωνήθηκε να γίνει σε επίπεδο δικηγόρων αν και η διοίκηση του σωματείου θα είναι κι αυτή στο Υπουργείο. Στο μεταξύ τα πράγματα παραμένουν ως έχουν, δεν υπάρχει καμία απευθείας επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Είδηση είναι η χθεσινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ απόφασης του Κώστα Αντωνιάδη για την τροποποίηση έγκρισης λειτουργίας λόγω αλλαγής φορέα του συγκροτήματος παραγωγής και αμμωνίας κτλ με την επωνυμία «Λιπάσματα Καβάλας ΛΤΔ υποκατάστημα Αλλοδαπής». Η έγκριση λειτουργίας είναι αορίστου χρόνου.

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Τοψίδης έκανε δηλώσεις στην ΕΡΑ Ορεστιάδας για το απλήρωτο 12% στις επιχειρήσεις της ΑΜΘ. Ο κ. Τοψίδης με τις δηλώσεις του στήριξε την επιστολή των προέδρων των Επιμελητηρίων της περιφέρειας μας προς τον Πρωθυπουργό. Η οποία δεν έχει ακόμη απαντηθεί. Αντιγράφουμε από την ΕΡΑ Ορεστιάδας: « Η κυβέρνηση πρέπει να δει το θέμα με σοβαρότητα και να αντιμετωπίσει την ιδιωτική πρωτοβουλία όπως πρέπει. Είναι υποχρέωση της να δώσει τα οφειλόμενα για να τονώσει την επιχειρηματικότητα,» σχολίασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

 

Η διαπαραταξιακή επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καβάλας θα καλέσει εκ νέου τους πολίτες να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για να γίνουν δικαιούχοι στις επόμενες διανομές τροφίμων- ειδών καθαριότητας κτλ. Αυτό αποφασίστηκε χθες κι οφείλεται στο ότι οι δικαιούχοι μειώθηκαν σημαντικά. Η μείωση των δικαιούχων οφείλεται και στα κριτήρια που υιοθετήθηκαν. Τα οποία είναι όσα προβλέπουν οι σχετικοί νόμοι.

 

Τα κριτήρια είναι ιδιαίτερα αυστηρά κι έτσι το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει τρόφιμα να μοιράσει αλλά και λίγους δικαιούχους να επωφεληθούν. Αν η επιτροπή θέλει να βοηθήσει περισσότερο κόσμο πρέπει απλώς να αλλάξει τα κριτήρια. Να «ανοίξει» τη διαδικασία σε περισσότερους Καβαλιώτες. Θέλει; Θέλει. Μπορεί; Δεν είμαστε και τόσο σίγουροι.

 

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Νέου Οικισμού της Νέας Ηρακλείτσας (οικισμός Σαράντα) γνωστοποιεί πιθανές διακοπές νερού για τρεις μέρες. Αυτές οφείλονται στον καθαρισμό των δεξαμενών. Το νερό στην περιοχή είναι πολύ πιθανό να διακοπεί Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη. Από το πρωί ως το μεσημέρι. Κακά τα ψέματα, τόσο συχνές και χρονικά μεγάλες διακοπές νερού δεν συνηθίζονται. Άραγε είναι τόσο δύσκολη η διαδικασία που πρέπει να γίνει τρεις συνεχόμενες μέρες;

 

Στο ραδιόφωνο του Σκάϊ έδωσε συνέντευξη χθες το πρωί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Όσα είπε έγιναν αμέσως είδηση στα μεγάλα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης. Εφημερίδες- κανάλια- ιστοσελίδες. Ιδού ένα απόσπασμα των δηλώσεων του: «Στην τουρκική προκλητικότητα, τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν στο Παρίσι, την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ αλλά και τα πλωτά φράγματα στο Αιγαίο αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- σε συνέντευξή του ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Όπως εξήγησε ο υπουργός Άμυνας η Ελλάδα κινείται σε διάφορα επίπεδα «προκειμένου να διασφαλίσει συνθήκες σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή» και αναπτύσσει μία στρατηγική σχέση με την Γαλλία, η οποία θα έχει αποτελέσματα και στον τομέα της Άμυνας.  Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού και τις επαφές του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Μακρόν αρχίζει και αποκρυσταλλώνεται με πιο ειδικούς όρους αυτή η αμυντική συνεργασία», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Διαβάστε επίσης