Περισσότερα από 500.000 ευρώ τα έσοδα του Δήμου από τις διορθώσεις των τετραγωνικών μέτρων

 Περισσότερα από 500.000 ευρώ τα έσοδα του Δήμου από τις διορθώσεις των τετραγωνικών μέτρων

Ο διευθυντής των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας κ. Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής για τις θετικές όπως φαίνεται εξελίξεις στο ταμείο του Δήμου, τα επιπλέον χρήματα που εισπράχθηκαν κυρίως στο τέλος του 2019.

Εντύπωση προκαλεί η εκτίμηση του, σύμφωνα με την οποία με την διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων ιδιοκτησιών ο Δήμος Καβάλας θα έχει επιπλέον έσοδα άνω των 500 χιλιάδων ευρώ! Αν ο υπολογισμός είναι σωστός τότε φαίνεται να ανοίγει ο δρόμος για να μειωθούν τα δημοτικά τέλη στο τέλος του 2020.

Ο Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου εκτίμησε ως θετική εξέλιξη για το Δήμο Καβάλας και τις εισπράξεις του, τη ρύθμιση των 120 δόσεων που έληξε τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο Δήμος Καβάλας σε αυτούς που του χρωστούν χρήματα μπορεί σήμερα να ρυθμίσει τα χρέη έως 24 δόσεις. Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου επανέλαβε πιο αναλυτικά όσα παρουσίασε στη διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής το μεσημέρι της Δευτέρας. Είπε στην Πρωινή τα εξής: «Φαίνεται ότι στα τακτικά έσοδα εισπράξαμε όλα όσα είχαμε προϋπολογίσει.

Με την επιπλέον χρηματοδότηση από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους η κυβέρνηση δείχνει διάθεση να επιστρέψει σε όλους τους δήμους τα λεγόμενα παρακρατηθέντα προηγούμενων ετών. Τα έσοδα του δήμου Καβάλας για το 2020 από την ελεγχόμενη στάθμευση θα είναι πόσο μεγαλύτερο των 43.000 ευρώ που εισπράξαμε το 2019 όπου το μέτρο εφαρμόστηκε από το καλοκαίρι και μετά. Η αύξηση εσόδων όπως για παράδειγμα στα δημοτικά κοιμητήρια οφείλεται σε ένα πρόγραμμα οικονομικής διαχείρισης που εφαρμόσαμε. Γενικά η εισπρακτική διαδικασία οργανώθηκε καλύτερα, με πίεση προς τους οφειλέτες.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη οφείλεται στην οργάνωση της ταμειακής υπηρεσίας μέσω των νομοθετικών διατάξεων που ισχύουν. Σίγουρα βοήθησαν οι 120 δόσεις που ίσχυαν μέχρι το τέλος Δεκέμβρη. Προβλέπω ότι τα έσοδα από τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων για το Δήμο Καβάλας θα ξεπεράσουν τις 500.000 ευρώ. Εξ αυτού του λόγου προβλέπω μείωση των ανταποδοτικών τελών το επόμενο έτος 2021.

 

Διαβάστε επίσης