• 11 Μαΐου 2024,

Τον Μάρτιο τελειώνει το έργο στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης

 Τον Μάρτιο τελειώνει το έργο στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης

Με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο εκπρόσωπος της παράταξης του Μάκη Παπαδόπουλου.

Τόσο ο τακτικός όσο και ο αναπληρωματικός. Βασικό θέμα η έγκριση προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων στο τμήμα της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο οποίον τον Νοέμβρη υποχώρησε το οδόστρωμα. Αυτά αποφασίστηκαν ομόφωνα (όπως και το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης) και θα συνεχίσουν να ισχύουν μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς.

Ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ιακωβίδης εξήγησε ότι η αποκατάσταση του τοιχίου εξελίσσεται κανονικά.

Είπε στους συμβούλους ότι εντός του μήνα και εκτός απροόπτου το τοιχίο θα είναι έτοιμο. Αμέσως μετά θα πρέπει να γίνει η αποκατάσταση των δικτύων (κάτω από το δρόμο), τα οποία είναι της ΔΕΥΑΚ και του ΟΤΕ.

Στη συνέχεια η ασφαλτόστρωση. Ο δρόμος, είπε ο κ. Ιακωβίδης, θα είναι έτοιμος τον Μάρτιο.

Ο Αντιδήμαρχος είναι πολύ προσεκτικός στις ημερομηνίες και στο χρονοδιάγραμμα αλλά και σίγουρος ότι εντός του Μάρτη το ζήτημα θα έχει λήξει.

Η ασφαλτόστρωση εξαρτάται και από το πότε θα κάνουν παραγωγή ασφάλτου οι σχετικές μονάδες της περιοχής. Το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν ακόμη πιο απλό, είχε σχέση με την ερυθρά στον οικισμό των Φιλίππων.
Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης έκανε γνωστό ότι προχθές η επιχείρηση έστειλε στον ΤΑΡ όλο το φάκελο για τη διαδικασία έκδοσης μελέτης περιβαλλοντικών όρων στον υφιστάμενο αγωγό ύδρευσης (Κεφαλάρι- Καβάλα).

Η μελέτη εκτιμά θα είναι έτοιμη σε λίγους μήνες και στη συνέχεια θα πρέπει να πάρει έγκριση από τα αρμόδια όργανα. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη προκειμένου να εξελιχθεί η διαδικασία για το έργο του αγωγού ύδρευσης προς τη Δ.Ε. Φιλίππων.

Διαβάστε επίσης