Περισσότερες από 30 εργασίες στο 10ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής

 Περισσότερες από 30 εργασίες στο 10ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής

Ταυτόχρονα με την έκθεση του Επιμελητηρίου «KavalaEXPO 2019» γίνεται φέτος στο τέλος Σεπτέμβρη, στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης το 10ο φεστιβάλ βιομηχανικής πληροφορικής.

Ο Δημήτρης Πογαρίδης που δημιούργησε, στηρίζει και ουσιαστικά οργανώνει το φεστιβάλ είπε στην εφημερίδα μας ότι στην φετινή διοργάνωση θα επιδιωχθεί οι εργασίες που θα παρουσιαστούν να είναι περισσότερες από 30.

Εξήγησε ότι προσκλήθηκαν ήδη καθηγητές και φοιτητές άλλων πανεπιστημίων από όλη τη χώρα ενώ προσκλήσεις στάλθηκαν και σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Ο Δημήτρης Πογαρίδης θέλει την 10η επετειακή διοργάνωση του φεστιβάλ να την καταστήσει διεθνή. Είναι μία προσπάθεια που ακόμη δεν έχει κριθεί θετικά ή αρνητικά. Γίνεται παρόλα αυτά μια φιλότιμη προσπάθεια.

Το φεστιβάλ θα είναι μεγαλύτερο χρονικά σε σχέση με την έκθεση του Επιμελητηρίου, θα διαρκέσει εννέα ημέρες και θα τελειώσει με πανηγυρική εκδήλωση που θα γίνει στο αμφιθέατρο του πρώην ΤΕΙ. Σε αυτήν κλήθηκε να μιλήσει πρώην υπουργός Οικονομικών, το όνομα του οποίου δεν έγινε ακόμη γνωστό. Θα ανακοινωθεί όταν διασφαλιστεί πλήρως η παρουσία του στην εκδήλωση.

 Ο Δημήτρης Πογαρίδης είπε στην Πρωινή ότι «… και φέτος το φεστιβάλ πορεύεται μαζί με το Επιμελητήριο. Σε γενικές γραμμές είναι έτοιμο αφού απέμειναν για αυτό μόνο κάποιες τελευταίες οργανωτικές λεπτομέρειες». Προβλέπει ότι θα πάνε όλα καλά.

Στηρίζεται σε εθελοντές φοιτητές του πρώην ΤΕΙ Καβάλας που κι αυτή τη φορά θα κληθούν να είναι παρόντες στο γεγονός για να εξυπηρετήσουν το μεγάλο ενδιαφέρον που παραδοσιακά υπάρχει από μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Βόρειας Ελλάδας.  Για τη μετατροπή του ΤΕΙ σε πανεπιστημιακό κόμβο του ΔΙΠΑΕ είναι θετικός αν και περίμενε να ενδιαφερθεί το ΔΠΘ. Εφόσον αυτό δεν ενδιαφέρθηκε, καλώς το ΤΕΙ διάλεξε άλλο δρόμο. Ήταν το τελικό σχόλιο του συνταξιούχου καθηγητή του ΤΕΙ.

Διαβάστε επίσης