Περισσότεροι από 30 σύλλογοι στην παρέλαση της Κυριακής

 Περισσότεροι από 30 σύλλογοι στην παρέλαση της Κυριακής

Ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην πόλη της Καβάλας για την Παρασκευή 26 και την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της εθνικής επετείου. Πρόκειται για τις καθιερωμένες εκδηλώσεις και σ’ αυτές έχει προστεθεί τα τελευταία χρόνια η επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του ήρωα στο Ελληνοαλβανικό Μέτωπο Κρίτωνα Κονσουλίδη, στην ομώνυμη πλατεία. Επειδή η εθνική επέτειος πέφτει ημέρα Κυριακή οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, ενώ στο ενδιάμεσο δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο για το Σάββατο.

Εντωμεταξύ, η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση προετοιμάζονται για την παρέλαση, στο μοτίβο της προηγούμενης, που είχε πραγματοποιηθεί στην Καβάλα στις 25 Μαρτίου 2018. Η σειρά των πολιτιστικών συλλόγων στην κυριακάτικη παρέλαση ορίζεται σύμφωνα με το έτος ίδρυσής τους.

Και αυτή τη χρονιά η παρέλαση θα αρχίσει με την Φιλαρμονική του δήμου. Θα ακολουθήσουν τριάντα διαφορετικοί σύλλογοι και ειδικότερα:

Περιφερειακό Τμήμα Καβάλας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας

Πανηπειρωτική Ένωση

Λέσχη Ποντίων

Θασιακή Ένωση

Κρητική Αδελφότητα

Θρακική Εστία

Σύλλογος Σαρακατσαναίων

Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης

Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας – Πεντακοσίων

Σύλλογος Εβριτών

Σύλλογος Πελοποννησίων

Σύλλογος Θεσσαλών

Σύλλογος Λημνιών

Σύλλογος Κυπρίων Ο ΑΚΡΙΤΑΣ

Πολιτιστικός Σύλλογος Χωράφας

Ένωση Ποντίων Σπουδαστών ΤΕΙ

Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής

Σύλλογος Μυτηλιναίων

Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Σύλλογος Μικρασιατών

ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ

Εξωραϊστικός Σύλλογος Κηπουπόλεως – Καλαμίτσας

Σύλλογος Προυσαλιωτών

Σύλλογος Αγίου Λουκά

Χορευτικός Όμιλος Καβάλας

Όμιλος Ποντίων Χορευτών

Σύλλογος Ποταμουδίων

Όμιλος Βρακοφόρων

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν αναφέρει στη σειρά παρέλασης ως πρώτα στη σειρά παρέλασης το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, το Ειδικό Γυμνάσιο Καβάλας και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο. Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί με τους πρόσκοπους κα το Σύλλογο Καταδρομέων. Θα πραγματοποιηθεί φυσικά στην παραλιακή οδό Εθνικής Αντιστάσεως, από το ύψος του κτηρίου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας έως το χώρο του λιμεναρχείου. Τα κυριότερα σημεία των υπολοίπων εκδηλώσεων είναι τα ακόλουθα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

10:45 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του Καβαλιώτη ανθυπολοχαγού Πεζικού Κρίτωνα Κονσουλίδη, στην προτομή του ήρωα του Ελληνοαλβανικού μετώπου, στην ομώνυμη πλατεία Κονσουλίδη (πλησίον Εθνικής Τράπεζας).

11:30 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τμήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από τα τμήματα Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

11:45 Παραδοσιακοί χοροί, στο Ηρώο της πόλης, από ομάδες μαθητών Γυμνασίων της πόλης και χορευτικά Πολιτιστικών Συλλόγων, (με την μέριμνα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τμήμα Φυσικής Αγωγής).

13:30 Συγκέντρωση των Αρχών και των υπαλλήλων των Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Υπηρεσιών, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Οργανισμών και Τραπεζών στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Θεόδωρο Τζατζάρη, Ταξίαρχο ε.α. και Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Παράρτημα Καβάλας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί συνοδεία της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

08:00 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

09:50 Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

10:15 ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα Στυλιανή Παπαδοπούλου, Δικηγόρος Καβάλας.

11:00 ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ και ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Ηρώο της πόλης από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, την Δήμαρχο Καβάλας, τον Πρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας. Στεφάνι, επίσης, θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

12:00 ΠΑΡΕΛΑΣΗ στην Παραλιακή Λεωφόρο, από το ύψος του διοικητηρίου  της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μέχρι τον χώρο του Λιμεναρχείου, μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Οργανώσεων, Συλλόγων, Προσκόπων, Οδηγών, και Τμημάτων Στρατού.

17:00 Επίσημη υποστολή της σημαίας.

 

Διαβάστε επίσης