Περιζήτητες οι κλίνες της ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Καβάλας

 Περιζήτητες οι κλίνες της ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Καβάλας

Τρεις άρρωστοι με Covid- κάτοικοι του Νομού Καβάλας- πέθαναν στα Νοσοκομεία Καβάλας και Αλεξανδρούπολης το διήμερο Παρασκευή (20/11) – Σάββατο (21/11).

Πρόκειται για: 1) άνδρα κάτοικο του Δήμου Νέστου 2) τον 53χρονο Μπάμπη Ιωαννίδη, οι οποίοι νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου.

Το Σάββατο πέθανε στην αντίστοιχη μονάδα της Αλεξανδρούπολης 66χρονος κάτοικος χωριού της ΔΕ Φιλίππων.

Ο απολογισμός είναι σίγουρα τραγικός, ενδεικτικός της κατάστασης που επικρατεί στο Νομό μας σε σχέση με την νόσο.

Η απώλεια των δύο ανθρώπων που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου σήμαινε και ότι δύο κλίνες άδειασαν. Καλύφθηκαν αμέσως από ασθενείς άλλων περιοχών και Νομών. Προκύπτει με λίγα λόγια ότι οι κλίνες ΜΕΘ Covid κάθε Νοσοκομείου, και του Νοσοκομείου Καβάλας, είναι περιζήτητες αφού σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα.

Άνθρωποι που κινδυνεύουν, πρέπει να μπουν σε ΜΕΘ αλλά δυνατότητες πολλές δεν υπάρχουν. Υπό αυτές τις συνθήκες οι κλίνες της ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου είναι πάντα γεμάτες. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για 12 κρεβάτια.

Το διήμερο Σάββατο και Κυριακή έγιναν «γρήγορα» τεστ κορωνοϊού σε Νικήσιανη και Ελευθερούπολη. Η προσέλευση σε γενικές γραμμές δεν ήταν μεγάλη. Ειδικά στη Νικήσιανη. Εκεί προσήλθαν μόνο 72 άτομα, θετικά ήταν 3 τεστ. Καλύτερη ήταν η προσέλευση στην Ελευθερούπολη όπου έγιναν 120 τεστ με 11 θετικά.

Το Σάββατο συνεχίστηκε η μικρή και ενθαρρυντική μείωση των περιστατικών που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ για την ΠΕ Καβάλας. Τη συγκεκριμένη μέρα ήταν 29. Τέλος χθες στην κλινική Covid του Νοσοκομείου οι άρρωστοι ήταν σε νούμερο ρεκόρ των 117! Όταν η συγκεκριμένη κλινική πρωτολειτούργησε (τη Δευτέρα 9 Νοέμβρη)οι ασθενείς ήταν μόνο 31.

Διαβάστε επίσης