Πέτρος Ταχματζίδης: «Να μη βλέπουν οι συνταξιούχοι την εκπομπή του Αυτιά»

 Πέτρος Ταχματζίδης: «Να μη βλέπουν οι συνταξιούχοι την εκπομπή του Αυτιά»

Τακτική γενική συνέλευση πραγματοποίησε χθες το πρωί στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου το δραστήριο σωματείο του Νομού Καβάλας των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Με την ευκαιρία κόπηκε η βασιλόπιτα για το νέο έτος. Οι τυχεροί έλαβαν δώρο δύο χειροποίητες εορταστικές κατασκευές, δουλειά του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου Πέτρου Ταχματζίδη.

Η προσέλευση των μελών του σωματείου στη συνέλευση δεν ήταν ικανοποιητική. Όπως εξήγησαν οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι αυτό οφείλονταν στις ιώσεις και τις ασθένειες των ημερών που διανύουμε. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και η εκδήλωση χθες αναφέρονταν στους ηλικιωμένους. Συζητήθηκαν όλα όσα έκανε το σωματείο το προηγούμενο χρόνο. Επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ Καβάλας θα λάβουν μέρος στην ερχόμενη εβδομάδα (18/2) στην κινητοποίηση στην πλατεία Καπνεργάτη κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Προετοιμάζονται γενικώς αφού περιμένουν ότι τα δεδομένα για τις συντάξεις τους θα επιδεινωθούν. Συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τον νέο ασφαλιστικό νόμο αλλά και για τον προηγούμενο που όπως λένε έχει οριστικοποιηθεί. Θυμούνται ωστόσο ότι η Νέα Δημοκρατία όσο ήταν στην κυβέρνηση υπόσχονταν ο προηγούμενος νόμος να καταργηθεί.

Ο Πέτρος Ταχματζίδης που μίλησε στους δημοσιογράφους είπε μεταξύ των άλλων: «Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που θα γίνει στην Καβάλα κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Όσον αφορά το γραφείο μας το κτίριο του Εργατικού Κέντρου πιστεύω ότι αυτή η υπόθεση πάγωσε. Η συνέλευση μας θέλουμε να είναι μία συνέλευση διαλόγου με τα μέλη μας και όχι μία τυπική διαδικασία. Οι συνταξιούχοι πρέπει να  αφυπνιστούν, να μη βλέπουν τηλεόραση και ειδικά την εκπομπή του κ. Αυτιά. Γιατί αν βλέπουν αυτή την εκπομπή παραπλανούνται και νομίζουν ότι έχουν γεμίσει λεφτά. Πρέπει όλοι να είμαστε σε επιφυλακή καθώς έρχεται το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο».

Τη γενική συνέλευση και την κοπή της βασιλόπιτας παρακολούθησαν εκτός των άλλων ο περιφερειακός σύμβουλος Αρχέλαος Γρανάς, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας αλλά και εκπρόσωποι άλλων σωματείων συνταξιούχων της πόλης και του νομού.

Διαβάστε επίσης