• 9 Μαΐου 2024,

Πέτυχαν οι θεατρικές παραστάσεις στο Νοσοκομείο

 Πέτυχαν οι θεατρικές παραστάσεις στο Νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Καβάλας οι θεατρικές παραστάσεις από την ομάδα ερασιτεχνών ηθοποιών «Τέχνης Ίασις».  Τα βασικά μέλη της οποίας είναι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Τρία βράδια και ένα απόγευμα παρουσιάστηκε το έργο «Η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο» και καταχειροκροτήθηκε. Πρώτη φορά το θέατρο «εισέβαλε» στο Νοσοκομείο της Καβάλας. Ο τελικός απολογισμός δείχνει ότι έγινε μια καλή αρχή αφού είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια. Επειδή επρόκειτο για κάτι νέο, υπήρξαν τεχνικά και άλλα μικροπροβλήματα. Τα οποία αντιμετωπίστηκαν. Αυτά θα είναι ο οδηγός ώστε την επόμενη φορά το θέατρο στο ίδρυμα να είναι ακόμη καλύτερο.

Το μοναδικό ίσως πρόβλημα που υπήρξε αφορά τους ασθενείς και τους συγγενείς τους. Ήταν επιφυλακτικοί σε σχέση με το θεατρικό γεγονός. Τους φάνηκε περίεργο, δεν το προτίμησαν. Η παράσταση της Δευτέρας για αυτό το κοινό έγινε με το λιγότερο κόσμο. Κι όμως οι ηθοποιοί προσπάθησαν να καλέσουν τους ασθενείς και τους συγγενείς τους με μια «περιοδεία» στις κλινικές λίγο πριν την έναρξη της παράστασης. Η ανταπόκριση ήταν περιορισμένη αλλά υπάρχει εξήγηση. Χρειάζεται να περάσει καιρός μέχρι να γίνει αποδεκτή από αρρώστους και συνοδούς αυτών το ότι ευρισκόμενοι εντός του Νοσοκομείου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν θεατρική παράσταση.

Τα βράδυ της Παρασκευής-Σαββάτου και Κυριακής ο χώρος ήταν γεμάτος. Το έργο είδαν φίλοι του ερασιτεχνικού θεάτρου, φίλοι των συντελεστών κτλ. Στα πρώτα καθίσματα βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο διοικητής του Νοσοκομείου, διοικητές όμορων Νοσοκομείων, η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Γεροστεργίου, οι βουλευτές Μορφίδης- Εμμανουηλίδης. Αρκετοί ήταν επίσης οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Όλοι χειροκρότησαν θερμά τους ηθοποιούς και άλλους συντελεστές του γεγονότος. Κι επειδή η παράσταση πήγε καλά απ’ όλες τις πλευρές, εξετάζεται η συμμετοχή της στο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου που θα γίνει στην Ιεράπετρα τον Οκτώβρη. Ενημερώθηκε και συμφωνεί με την ιδέα και ο Τάσος Καρασαββόγλου. Σημειώνουμε ότι η όλη προσπάθεια στηρίχθηκε σε μπόλικη εθελοντική δουλειά και σε έναν πολύ μικρό προϋπολογισμό.

 

Διαβάστε επίσης