• 26 Απριλίου 2024,

Ποινή φυλάκισης δύο μηνών σε κτηνοτρόφο επειδή τα ζώα μπήκαν στην Εγνατία οδό

 Ποινή φυλάκισης δύο μηνών σε κτηνοτρόφο επειδή τα ζώα μπήκαν στην Εγνατία οδό

Ταυτόχρονα συνεδρίαζαν χθες στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας το Μονομελές και το Τριμελές. Στο Τριμελές καταδικάστηκαν δύο ιδιώτες για δύο αξιοπερίεργα περιστατικά. Κτηνοτρόφος από την περιοχή του Παγγαίου καταδικάστηκε σε ποινή δύο μηνών με αναστολή. Το δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικό επειδή την άνοιξη του 2014 τα ζώα του κοπαδιού του βρήκαν τρόπο και πέρασαν στην Εγνατία οδό. Δημιούργησαν πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιο ατύχημα.

Τότε είχε ενημερωθεί και είχε επιληφθεί του περιστατικού το τμήμα τροχαίας Καβάλας. η υπόθεση δικάστηκε μετά από έφεση. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι τα ζώα του δεν μπήκαν στο δρόμο της Εγνατίας οδού, λίγο πριν το τούνελ της Εξοχής, αλλά έφτασαν πολύ κοντά σ’ αυτόν από κενό της περίφραξης. Ο δικηγόρος υπεράσπισης Δημήτρης Παπουτσής είπε ότι στην περιοχή η περίφραξη δεν είναι καλή και γι’ αυτό υπεύθυνη είναι η Εγνατία Οδός. Το δικαστήριο μείωσε την αρχική ποινή, η δε δύο μήνες επιβλήθηκαν με τριετή αναστολή.

Αμέσως μετά δικάστηκε η υπόθεση οδηγού που για δεύτερη φορά βρέθηκε να οδηγεί το αυτοκίνητό του μεθυσμένος. Δεν είχε καμία δικαιολογία να καταθέσει στο δικαστήριο, ενώ η υπόθεσή του δικάστηκε κατόπιν εφέσεως. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων ευρώ με τριετή αναστολή. Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να του αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης για τους επόμενους δύο μήνες.

Διαβάστε επίσης