• 18 Μαΐου 2024,

Πιο κοντά Ιατρική Εταιρεία & Ιερά Μητρόπολη

 Πιο κοντά Ιατρική Εταιρεία & Ιερά Μητρόπολη

Πρόεδρος στην Ιατρική Εταιρεία Καβάλας, ενός ιστορικού τοπικού φορέα, είναι το τελευταίο διάστημα ο γιατρός και περιφερειακός σύμβουλος Αρχέλαος Γρανάς. Το μεσημέρι της Κυριακής βρέθηκε στην πρώην ορθοπεδική κλινική της περιοχής του παλαιού σανατορίου, κτήριο που ανήκει στην ιδιοκτησία της Ιατρικής Εταιρείας. Εκεί ξενάγησε συνεργάτες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Στέφανου στους χώρους του ακινήτου, καθώς το ενδιαφέρον της Ιεράς Μητροπόλεως για την αξιοποίηση του κτηρίου είναι αυξημένο.

Ο Αρχέλαος Γρανάς χθες το πρωί ρωτήθηκε σχετικά από την ΠΡΩΙΝΗ κι εμφανίστηκε σχετικά αισιόδοξος, αφού όπως είπε διαφαίνεται συμφωνία της Ιατρικής Εταιρείας με την Ιερά Μητρόπολη. Αναφορικά με το λόγο αξιοποιήσεως του ακινήτων εκ μέρους της Μητροπόλεως, ο κ. Γρανάς παρέπεμψε προσωπικά στον Μητροπολίτη κ. Στέφανο.

Εκκλησία, σημείωσε ο κ. Γρανάς, θέλει να προχωρήσει σύντομα το σχέδιό της. Άφησε να εννοηθεί ότι θα δημιουργήσει ένα ίδρυμα που θα απευθύνεται σε πρώην εξαρτημένα άτομα. Σύμφωνα με τον κ. Γρανά, η συνεργασία της Ιατρικής Εταιρείας με την Ιερά Μητρόπολη γίνεται με όρους ώστε να εξυπηρετούνται όλα τα αναφερόμενα στο καταστατικό του φορέα, καθώς και στο παραχωρητήριο εκ μέρους του Δασαρχείου.

Το έργο της ανακατασκευής του κτηρίου υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει δώδεκα μήνες, αφού η Ιερά Μητρόπολη Φ – Ν – Θ πήρε ζεστά την όλη υπόθεση. Για το ίδιο ακίνητο τους προηγούμενους μήνες επέδειξαν ενδιαφέρον και άλλοι ιδιώτες. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας δείχνει την προτίμησή της, χωρίς να την κρύβει, στη συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη.

Εντωμεταξύ, το εφετείο με απόφαση που έλαβε το 2014 αναγνωρίζει ως ιδιοκτήτη του κεντρικού κτηρίου του σανατορίου την Ιατρική Εταιρεία. Το δημόσιο, όπως συμβαίνει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις, θέλει να εξαντλήσει τα μέσα που διαθέτει κι άρα πρέπει να αναμένεται αναίρεση στον Άρειο Πάγο. Το γεγονός δεν φαίνεται να επηρεάζει την ουσία της υπόθεσης, αφού ο Άρειος Πάγος σε παρόμοιες υποθέσεις αλλάζει τις δικαστικές αποφάσεις μόνο εάν διαπιστώσει κακοδικία ή κάτι μη σύννομο στη διαδικασία που μεσολάβησε.

Αργά ή γρήγορα και το σανατόριο θα ανήκει στην ιδιοκτησία της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας όπως άλλωστε εξαρχής υποστήριζε ο φορέας. Για την ολοκλήρωση μιας δικαστικής διαμάχης που διήρκησε περισσότερο από δέκα χρόνια η Μητρόπολη θα βοηθήσει στην Ιατρική Εταιρεία. Για τη συζήτηση της υποθέσεως στον Άρειο Πάγο απαιτούνται χρήματα, μέρος των οποίων κατά τα λεγόμενα του κ. Γρανά, είναι διατεθειμένος να δώσει στην Ιατρική Εταιρεία ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος.

 

******

Διαβάστε επίσης