• 20 Απριλίου 2024,

Πιο κοντά πλέον στην Καβάλα έρχεται η Ευρώπη

 Πιο κοντά πλέον στην Καβάλα έρχεται η Ευρώπη

 

Για όσους Καβαλιώτες προτιμούν τα ταξίδια οδικώς προς την κεντρική και την δυτική Ευρώπη, υπάρχει ένα πολύ καλό νέο.

Ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε το Σάββατο το τελευταίο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου –γνωστού με την ονομασία «Διάδρομος 10»- από την Σερβική πόλη Νις μέχρι τα Σερβοβουλγαρικά σύνορα.

Έτσι κάποιος που ταξιδεύει οδικώς από την Καβάλα προς την Ευρώπη θα χρειάζεται πλέον τέσσερις μόλις ώρες για να βρεθεί από τα Σερβοβουλγαρικά σύνορα στην Κροατία.

Για μας τους Καβαλιώτες αλλά και για όλους τους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα είναι πλέον συντομότερο, πολύ πιο εύκολο, και ασφαλέστερο το ταξίδι μέσω Βουλγαρίας και όχι μέσω των Σκοπίων που συνήθως επιλέγαμε.

Όταν μάλιστα, σε λίγους μήνες ολοκληρωθούν και τα έργα στα πενήντα περίπου χιλιόμετρα από τη Σόφια μέχρι τα Βουλγαροσερβικά σύνορα και παραδοθεί και αυτό το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, τότε πλέον η διαδρομή μας μέχρι την πόλη Νις θα συντομεύσει πολύ σε χρόνο αφού μέσω Βουλγαρίας η απόσταση αυτή είναι κατά εκατό περίπου χιλιόμετρα μικρότερη από ό,τι μέσω των Σκοπίων.

Και επίσης καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλης σημασίας γίνεται πλέον  η κατασκευή του Ε61, του αυτοκινητόδρομου δηλαδή που όταν και αν κατασκευαστεί και λειτουργήσει θα συνδέει την Καβάλα με τις Σέρρες και με τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα.

Να σημειώσουμε ότι τα έργα στο εγκαινιασθέν το Σάββατο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Νις – Σερβοβουλγαρικά σύνορα ανέλαβαν και έφεραν σε πέρας δύο ελληνικές τεχνικές εταιρίες, η ΤΕΡΝΑ και η ΑΚΤΩΡ.

Καλά λοιπόν τα νέα για τους λάτρεις των ταξιδιών με το αυτοκίνητο.

Αρκεί βέβαια να υπάρχει τόσο η διάθεση όσο και κυρίως η οικονομική δυνατότητα.

Διαβάστε επίσης