• 19 Απριλίου 2024,

Πιο πολλά σχολικά γεύματα! Πιθανή η επέκταση του προγράμματος στο Δήμο Καβάλας

 Πιο πολλά σχολικά γεύματα! Πιθανή η επέκταση του προγράμματος στο Δήμο Καβάλας

Την Τρίτη 5 Νοέμβρη (προχθές) ξεκίνησε σε 12 δημοτικά σχολεία του Δήμου Καβάλας το πρόγραμμα των δωρεάν σχολικών γευμάτων. Η πρώτη εντύπωση είναι άριστη τόσο για την ποιότητα του φαγητού όσο και για τη διαδικασία μεταφοράς του, διανομής στα 12 διαφορετικά σχολικά κτίρια. Στην πόλη της Καβάλας και στον πρώην Δήμο Φιλίππων.

Ταυτόχρονα γίνεται γνωστή η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να επεκτείνει το πρόγραμμα, απόφαση που θα παρθεί και θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Φέτος το πρόγραμμα υλοποιείται σε 950 μαθητές των 12 δημοτικών σχολείων, δημιουργείται προοπτική οι μαθητές να αυξηθούν και να φθάσουν τους 1.500. Αυτό μπορεί να συμβεί με επέκταση του προγράμματος σε επιπλέον σχολεία ή στα υπάρχοντα σχολεία να μοιράζονται περισσότερες μερίδες.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και ως προς το που τρώνε τα παιδιά τα συγκεκριμένα γεύματα. Οι μαθητές των ολοήμερων καταναλώνουν το φαγητό στο σχολείο τους. Οι υπόλοιποι, άλλοι το μεταφέρουν σπίτι κι άλλο το τρώνε στο σχολείο. Πρόθεση της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι να υπάρξει συμφωνία με τους συλλόγους διδασκόντων ώστε όλα τα γεύματα να καταναλώνονται στο σχολείο. Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός του προγράμματος. (Φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης