• 1 Ιουνίου 2023,

Πιθανές έως και 70 αναστολές εργασίας στο Νοσοκομείο Καβάλας! Γιατροί αποχωρούν για Κύπρο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

 Πιθανές έως και 70 αναστολές εργασίας στο Νοσοκομείο Καβάλας! Γιατροί αποχωρούν για Κύπρο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Την δική του αγωνία πέρνα το Νοσοκομείο της Καβάλας καθώς οι μέρες τελειώνουν και μέχρι αύριο θα πρέπει να έχουν κάνει το εμβόλιο όλοι οι εργαζόμενοι του.

Το τελευταίο διάστημα έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και εργαζόμενοι που το προηγούμενο διάστημα το είχαν αποφύγει. Έπραξαν το αυτονόητο από τη μια, από την άλλη εξασφάλισαν την παραμονή τους στη θέση εργασίας τους.

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία που ίσχυαν την περασμένη Παρασκευή, 20 περίπου καθαρίστριες που εργάζονται στο νοσοκομείο, 40 νοσηλευτές και σαφώς λιγότεροι γιατροί δεν είχαν εμβολιαστεί. Όλοι τους κινδυνεύουν να βρεθούν σε αναστολή ως προς την εργασία τους.

Η ίδια εκτίμηση αναφέρει ότι μέχρι 70 μπορεί να είναι συνολικά οι αναστολές όσων δεν θα εμβολιαστούν τις δύο τελευταίες μέρες της προθεσμίας. Σήμερα και αύριο. Τα στατιστικά στοιχεία και οι αναλυτικότερες μα ανεπίσημες πληροφορίες στο νοσηλευτικό ίδρυμα δείχνουν ότι από αυτούς που ήταν ανεμβολίαστοι, κάποιοι πιέστηκαν και έκαναν το εμβόλιο.

Δεν είναι καθόλου συμπτωματικό ότι οι εμβολιασμοί των προηγούμενων ημερών σε τέτοιες περιπτώσεις εργαζομένων αφορούν όλοι το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson και Johnson. Σε γενικές γραμμές στα εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου Καβάλας, κατά μέσο όρο την προηγούμενη εβδομάδα γίνονταν 100 περίπου εμβολιασμοί. Πολλοί από τους οποίους είχαν αυτό το χαρακτηριστικό. Δηλαδή εμβολιάζονταν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που τόσο καιρό το απέφευγαν.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας προετοιμάζεται για τις αναστολές εργασίας που είναι υποχρεωμένη να αποφασίσει και να δρομολογήσει. Για παράδειγμα οι καθαρίστριες που δεν θα εμβολιαστούν θα αντικατασταθούν από τον πίνακα επιλαχόντων της προηγούμενης προκήρυξης. Υπάρχουν αναπληρωματικοί και θα κληθούν να εργαστούν.

Το νοσηλευτικό προσωπικό και οι γιατροί που δεν θα εμβολιαστούν δεν φαίνεται ότι θα αντικατασταθεί. Αυτό τουλάχιστον δεν μπορεί να γίνει άμεσα. Έτσι προγραμματίζονται -όπου θα είναι απαραίτητο- εσωτερικές μετακινήσεις. Ακόμη και σύμπτυξη κλινικών!

Με το γενικότερο κλίμα πάντως που υπήρχε όλη την προηγούμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο, εκφράζεται αισιοδοξία ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα περιοριστούν και το πρόβλημα που τελικά θα προκύψει με τις υποχρεωτικές αναστολές θα είναι μικρότερο.

Λέγεται π.χ. ότι την περασμένη Παρασκευή 12 άτομα όλοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, πείσθηκαν και τελικά εμβολιάστηκαν. Το ίδιο θα γίνει και σήμερα και αύριο. Καθώς αυτοί που τελικά θα εμβολιαστούν και εργάζονται στο νοσοκομείο θα το πράξουν για να παραμείνουν στην εργασία τους. Μια άλλη είδηση που αφορά το Νοσοκομείο Καβάλας και ειδικότερα τους γιατρούς του έχει σχέση με δύο αποχωρήσεις.

Η πρώτη είναι ήδη γεγονός καθώς γιατρός ουρολόγος παραιτήθηκε για να εργαστεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κύπρο. Το επόμενο διάστημα αποχωρεί από το Νοσοκομείο Καβάλας ένας ακόμη γιατρός ο οποίος λέγεται πως αποδέχθηκε πρόταση και θα εργαστεί σε νοσοκομείο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Διαβάστε επίσης