• 19 Απριλίου 2024,

Πιθανή αύξηση δρομολογίων αστικών λεωφορείων προς Δεξαμενή και Προφήτη Ηλία

 Πιθανή αύξηση δρομολογίων αστικών λεωφορείων προς Δεξαμενή και Προφήτη Ηλία

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας κ. Στράτος Μακρογιαννίδης αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έγιναν πρόσφατα με το Δήμο Καβάλας και στην υπόσχεση του Θόδωρου Μουριάδη προκειμένου το Αστικό ΚΤΕΛ να ενισχυθεί οικονομικά.

Σχολίασε το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων τις απογευματινές ώρες,  στις γραμμές της Δεξαμενής και του Προφήτη Ηλία. Είναι κάτι που η επιχείρηση εξετάζει. Θα το υλοποιήσει με τέτοιο τρόπο ώστε οι δύο αυτές γραμμές να συνδεθούν και να εξυπηρετούνται με το ίδιο δρομολόγιο.

Σύμφωνα με τον κ. Μακρογιαννίδη δεν υπάρχει ενδεχόμενο να περιοριστούν κι άλλο τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων. Πολύ περισσότερο τις απογευματινές ώρες. Εξήγησε ότι με βάση την επιβατική κίνηση που το Αστικό ΚΤΕΛ μέτρα και παρακολουθεί κάθε μέρα, έγιναν οι περικοπές δρομολογίων που ήταν να γίνουν.

Κι άλλες δεν προβλέπεται να αποφασιστούν. Όλα αυτά υπό το πρίσμα των δεδομένων της εποχής. Δηλαδή της οικονομικής κρίσης, της μεγάλης ακρίβειας στα καύσιμα και του γεγονότος ότι οι καβαλιώτες περιορίζουν τις μετακινήσεις τους λόγω της επικείμενης χειμερινής περιόδου.

Μιλώντας στην Πρωινή ο Στρατός Μακρογιαννίδης και μεταξύ άλλων είπε:

«Εκτός από τα δύο αυτόματα εκδοτήρια εισιτηρίων που θα τοποθετήσουμε στο Περιγιάλι και απέναντι από το πρώην ΤΕΙ, σκεπτόμαστε να επιλέξουμε δύο ακόμη σημεία. Για δύο ακόμη αυτόματα εκδοτήρια εισιτηρίων. Όλα αυτά τα σημεία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν διαφορετικά τους επιβάτες.

Δεν υπάρχουν καταστήματα που θα μπορούσαν να πουλήσουν εισιτήρια. Θα χρησιμοποιήσουμε νέου τύπου αυτόματα εκδοτήρια, τα οποία θα δέχονται πληρωμή και με κάρτα. Θα αντικαταστήσουμε τα υφιστάμενα με νέου τύπου εκδοτήρια που θα εξυπηρετούν και αυτές τις συναλλαγές με τους επιβάτες μας. Γενικά στον τομέα της τηλεματικής θα αναλάβουμε κι άλλες δράσεις για να εξυπηρετούμε σύγχρονα όσους μας εμπιστεύονται.

Με την διοίκηση του Δήμου Καβάλας συζητήσαμε. Πήραμε υποσχέσεις. Πλέον περιμένουμε αυτές να υλοποιηθούν. Μετά την οριστικοποίηση της στήριξης του Δήμου Καβάλας θα δημιουργήσουμε μια νέα γραμμή στη συνοικία της Νεάπολης ενώ θα αυξήσουμε τα απογευματινά μας δρομολόγια.

Για τα δεδομένα της εποχής δεν υπάρχει επιβατικό κοινό αξιόλογο. Αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε περικοπές των δρομολογίων. Ειδικά το απόγευμα. Μετράμε τους επιβάτες μας σε όλες τις γραμμές και σε καθημερινή βάση».

Διαβάστε επίσης