Ξεχωρίζει πανελλαδικά στις οικοδομικές άδειες Αυγούστου ο Ν. Καβάλας

 Ξεχωρίζει πανελλαδικά στις οικοδομικές άδειες Αυγούστου ο Ν. Καβάλας

Καβάλα και Θάσος πρώτευσαν στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη σχετικά με τις οικοδομικές άδειες (νέες οικοδομές) που εκδόθηκαν τον μήνα Αύγουστο.

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που ανακοινώθηκαν χθες. Πιο συγκεκριμένα οι δύο ξεχωριστές Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου είχαν (το μήνα Αύγουστο) 25 νέες οικοδομικές άδειες (νέες οικοδομές) ενώ η Ροδόπη είχε 5, η Δράμα 1, ο Έβρος 8 και η Ξάνθη 5.

Στις 25 νέες άδειες του Ν. Καβάλας, οι 17 αφορούν το χερσαίο τμήμα του Νομού και οι 8 τη Θάσο. Τα πιο πάνω στοιχεία είναι ενδεικτικά του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει συνολικά στο Νομό μας. Έχει σχέση κυρίως με την τουριστική δραστηριότητα και τουριστική εκμετάλλευση. Κι όσο θα πλησιάζουμε στο επόμενο Καλοκαίρι, τόσο οι νέες άδειες του Ν. Καβάλας θα είναι περισσότερες.

Οι ίδιοι αριθμοί δείχνουν επίσης , παρά την ηλεκτρονική διαδικασία που εξυπηρετεί σε πολλές περιπτώσεις αρκετά γρήγορα, ότι οι υφιστάμενες υπηρεσίες δόμησης του Ν. Καβάλας πρέπει να ενισχυθούν με προσωπικό. Πρώτη και καλύτερη αυτή του Δήμου Καβάλας.

Από τα ίδια στοιχεία, πάντα για το μήνα Αύγουστο, μαθαίνουμε ότι η ΠΕ Θεσσαλονίκης είχε 25 νέες άδειες (όσες και ο Ν. Καβάλας), η ΠΕ Χαλκιδικής 30 (επίσης για τουριστικούς λόγους), η ΠΕ Ιωαννίνων 16, ο Βόλος 12, η Κέρκυρα 11, η Πάτρα 17, η Πάρος 14, το Ηράκλειο 21 και τα Χανιά 23. Δεν αποκλείεται δηλαδή ο Ν. Καβάλας μόνο τον Αύγουστο να ήταν στους 2-3 Νομούς της χώρας με τις περισσότερες οικοδομικές άδειες!

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης