Πιθανόν στις 29/1 η Νίκη Κεραμέως στην Καβάλα

 Πιθανόν στις 29/1 η Νίκη Κεραμέως στην Καβάλα

Την Άνοιξη του 2022 το ΔΙΠΑΕ Καβάλας είχε αναστατωθεί. Ήταν η εποχή που η κεντρική διοίκηση του ΔΙΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη πρότεινε την κατάργηση του τμήματος Φυσικής (με έδρα την πόλη μας).

Εκείνη την περίοδο και ως αντίδραση στην πρόταση, επανήλθαν τα σενάρια συνεργασίας του ΔΙΠΑΕ Καβάλας με το Δημοκρίτειο. Κι ενώ τότε υπήρξε η ευκαιρία συζητήσεων και συνεργασίας, αυτές δεν έγιναν. Κι όχι μόνο δεν έγιναν αλλά τότε φάνηκε ότι δε θα γίνουν ποτέ.

Εν τω μεταξύ το τμήμα της Φυσικής έλαβε πιστοποίηση, ισχυροποιήθηκε και ευτυχώς δεν κινδυνεύει. Ο κίνδυνος πέρασε οριστικά ενώ το Δημοκρίτειο επανέρχεται. Εν κρυπτώ, θα μπορούσε να σχολιάσει κάποιος. Το ΔΙΠΑΕ Καβάλας απέφυγε χθες να αντιδράσει επίσημα στις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το «διεκδικεί» το Πανεπιστήμιο της Θράκης (ΔΠΘ).

Είναι αυτό που έγινε γνωστό ανεπίσημα κι εξελίχθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Θράκη. Ωστόσο συζήτηση μάλλον θα γίνει. Η όποια αλλαγή των δεδομένων δεν είναι εύκολη και κυρίως δεν είναι άμεση.

Το ΔΙΠΑΕ Καβάλας έχει αποκαταστήσει σχέσεις με το ΔΙΠΑΕ της Θεσσαλονίκης. Το κυριότερο; Δεν θεωρεί αξιόπιστο συνομιλητή το Δημοκρίτειο! Όλα θα μπορούσαν να συζητηθούν απλώς – και να διορθωθούν- αλλά μόνο όταν γίνουν επίσημα. Προς το παρόν δεν είναι.

Χθες ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας Μπάμπης Δράκος γνωστοποίησε ότι η οργάνωση προσκάλεσε την Υπουργό Παιδείας στην Καβάλα. Σε εκδήλωση κοπής πίτας που θα γίνει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου. Ποιος ξέρει, αν η επίσκεψη γίνει, ίσως προκύψει η αφορμή το θέμα που ανεπίσημα ανέκυψε να ξανασυζητηθεί. Τούτη τη φορά και από τους ανθρώπους του ΔΙΠΑΕ της Καβάλας.

Διαβάστε επίσης