• 17 Μαΐου 2024,

Πιθανός υποψήφιος Πρύτανης του ΤΕΙ ο Δημήτρης Μπαντέκας

 Πιθανός υποψήφιος Πρύτανης του ΤΕΙ ο Δημήτρης Μπαντέκας

Την ερχόμενη εβδομάδα λήγει η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας, για την εκλογή πρύτανη και τεσσάρων αντιπρυτάνεων. Η εκλογική διαδικασία, η πρώτη με την αλλαγή του νόμου, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα γίνει στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας τον Οκτώβρη.

Είναι ήδη γνωστό ότι δε μπορεί να είναι υποψήφιος ο νυν Πρόεδρος Νάσος Μητρόπουλος, ο οποίος θα επικεντρωθεί στην έρευνα, προωθώντας κάτι που τον ενδιαφέρει πολύ, τη συνένωση του ΤΕΙ με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, κάτι που ωστόσο φαίνεται αρκετά μακρινό.

Το προεκλογικό κλίμα στο Ίδρυμα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Εάν πιστέψουμε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, τότε ο πιο πιθανός υποψήφιος και φαβορί απ΄ ότι φαίνεται τον εκλογών για τη θέση του πρύτανη, είναι ο Δημήτρης Μπαντέκας, αντιπρόεδρος της Διοίκησης του ΤΕΙ σήμερα. Μαζί του φαίνεται ότι θα είναι υποψήφιος αντιπρύτανης ο κ. Δημήτρης Εμμανουλούδης. Δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ένας ακόμη αντιπρόεδρος, ο Νίκος Θερίου. Για τις θέσεις των αντιπρυτάνεων ακούγεται το όνομα του Λυκούργου Μαγκαφά, αλλά και του Στάθη Δημητριάδη. Θερίου, Δημητριάδης και Μαγκαφάς είναι χαμηλών τόνων  κι έτσι θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ακόμη ημέρες για να μάθουμε αν θα είναι υποψήφιοι ή όχι.

Οι διαβουλεύσεις είναι βέβαιο ότι γίνονται και οι συνεργασίες επίσης, αλλά καινούρια ονόματα, πλην αυτών που ήδη αναφέραμε, δεν ακούγονται. Όλα θα κριθούν τις τελευταίες ημέρες, της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιοτήτων, δηλαδή η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται κρίσιμη γι΄ αυτούς που θ΄ αποφασίσουν ή δεν θ΄ αποφασίσουν να εμπλακούν στις εκλογές.

Διαβάστε επίσης