Νέα επιστολή στην αποκεντρωμένη για τις απουσίες Λυχούνα

 Νέα επιστολή στην αποκεντρωμένη για τις απουσίες Λυχούνα

Επίσημη ανακοίνωση από πλευράς του Δήμου Καβάλας δεν υπήρξε. Οι πληροφορίες ωστόσο επιβεβαιώνονται. Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Καβάλας έστειλε νέα επιστολή στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, για τις συνεχόμενες αδικαιολόγητες απουσίες του δημοτικού συμβουλίου του δημοτικού συμβούλου, που είναι ανεξάρτητος, Μιχάλη Λυχούνα.

Με το νέο έγγραφό του ο Δήμος Καβάλας ουσιαστικά ζητά να παρθούν μέτρα για τον αδικαιολόγητα απόντα δημοτικό σύμβουλο, να εκθέσει τις θέσεις του, όπως άλλωστε προβλέπει για συνεχόμενες αδικαιολόγητες απουσίες, ο «Καλλικράτης». Παρόμοιο έγγραφο απεστάλει από τον Δήμο Καβάλας στην αποκεντρωμένη, πριν από έναν περίπου χρόνο, αλλά στο μεταξύ η αποκεντρωμένη δεν αντέδρασε. Πιθανώς αφορμή για το νέο έγγραφο του Δήμου Καβάλας, για τις απουσίες Λυχούνα, να είναι οι συνεχείς αναρτήσεις του στο διαδίκτυο, οι οποίες ξεχωρίζουν για την ειρωνεία τους σε σχέση με την δράση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας. Η κριτική του κ. Λυχούνα δεν επικεντρώνεται μόνο στη Δήμαρχο, αφορά όλο και περισσότερους συνεργάτες της.

Στη διοίκηση του Δήμου κατηγορούν την αποκεντρωμένη, ότι δεν έκανε το παραμικρό μετά το πρώτο έγγραφο που έλαβε κι έτσι υποχρεώθηκαν – εξηγούν – να κάνουν νέο έγγραφο σ΄ αυτήν. Ο Μιχάλης Λυχούνας διαγράφηκε από την ομάδα της πλειοψηφίας τον Ιανουάριο του 2016, έκτοτε σπάνια συμμετέχει σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Έστω κι αν κάποιες από τις απουσίες του προσπάθησε να δικαιολογήσει, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι αδικαιολόγητες. Υπολογίζεται ότι ο κ. Λυχούνας έχει τουλάχιστον σαράντα απουσίες από συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ενώ εκπρόσωποι της διοίκησης ισχυρίζονται ότι δεν έλαβε μέρος ούτε σε μία κατά το τρέχον έτος. Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προχθές ήταν η 23η, από την αρχή του 2017. Λογικά θα πρέπει να περιμένουμε αντίδραση της αποκεντρωμένης διοίκησης, η οποία είναι πιθανό να ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Λυχούνα και στη συνέχεια να λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα από πλευράς «Καλλικράτη».

Διαβάστε επίσης