• 20 Απριλίου 2024,

Το μεσημέρι θα κριθεί η εκτέλεση της απόφασης της 13ης Ιουλίου

 Το μεσημέρι θα κριθεί η εκτέλεση της απόφασης της 13ης Ιουλίου

Το Πρωτοδικείο Καβάλας εξέδωσε χθες μία ακόμη απόφαση (δεύτερη στη σειρά) υπέρ των απολυμένων της ΒΦΛ. Αυτήν την φορά δικαιώνει 65 πρώην εργαζόμενους και εργαζόμενες, των οποίων η αγωγή είχε συζητηθεί στις 28 του περασμένου Φεβρουαρίου. Προς το παρόν η δικαίωση των απολυμένων είναι μόνο ηθική αφού η πρώτη απόφαση δικαίωσης 56 απολυμένων (εκδόθηκε στις 13 Ιουλίου) δεν έχει εκτελεστεί!

Ο απλός πολίτης πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν για να καταλάβει το τι συμβαίνει. Άλλο πράγμα η δικαστική απόφαση υπέρ των απολυμένων κι άλλο πράγμα η εκτέλεση της. Η ΒΦΛ προσφεύγει στο δικαστήριο, ζητά αναστολή εκτέλεσης κι έχει καταφέρει (με άλλη δικαστική απόφαση) να «παγώσει» την εκτέλεση της πρώτης υπέρ των εργαζομένων απόφασης. Όλα δείχνουν ότι το ίδιο θα επιχειρηθεί κι αυτήν την φορά.

Οι δε απολυμένοι, που 1,5 χρόνο τώρα βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, πρέπει να κάνουν μπόλικη υπομονή μέχρι να αποζημιωθούν. Μέχρι να εισπράξουν όσα προβλέπουν οι δικαστικές αποφάσεις.

Σήμερα λοιπόν θα συζητηθεί στο δικαστήριο αίτηση απολυμένων που ζητούν να ανακληθεί η προσωρινή διαταγή με την οποία δεν εκτελείται η απόφαση δικαίωσης τους που εκδόθηκε στις 13 Ιουλίου. Η ΒΦΛ φημολογείται ότι θα ζητήσει αναβολή για να κερδίσει κι άλλο χρόνο.

Διαβάστε επίσης