Πλημμυρισμένα χωράφια στα Τενάγη των Φιλίππων !

 Πλημμυρισμένα χωράφια στα Τενάγη των Φιλίππων !

Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης είναι αγρότης, ο οποίος διαμένει στην περιοχή του Χορτοκοπίου.

Καλλιεργεί στην πλευρά των Τεναγών Φιλίππων κοντά στο προαναφερθέν χωριό. Μιλώντας στην Πρωινή διαμαρτυρήθηκε για την κατάσταση που υπάρχει στις αγροτικές εκτάσεις των Τεναγών κοντά στο Χορτοκόπι.

Πολλές από τις οποίες όπως είπε παραμένουν ακόμη και σήμερα πλημμυρισμένες! Ο κ. Τριανταφυλλίδης ζήτησε να γίνει συστηματικά και εξ ολοκλήρου το έργο καθαρισμού της κεντρικής τάφρου των Τεναγών.

Γιατί όπως είπε, μέχρι τώρα η κεντρική τάφρος καθαρίζεται τμηματικά και ποτέ δεν καθαρίστηκε σε όλο της το μήκος και σε ικανοποιητικό βάθος. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του αγρότες του Χορτοκοπίου, των Αντιφιλίππων κτλ το περιέγραψε ως εξής: «Μια έκταση από 5.000 έως 7.000 στρέμματα είναι και σήμερα γεμάτη νερό.

Είναι πλημμυρισμένη. Αυτό σημαίνει ότι η δουλειά που κάναμε με καλαμπόκια- σόγια και ηλιόσπορο δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγή. Το νερό άρχισε να εμφανίζεται στις αγροτικές μας καλλιέργειες αρχές Ιουνίου με την κακοκαιρία τότε.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε στο τέλος Ιουνίου με τη γνωστή και ισχυρότερη κακοκαιρία. Σήμερα ζητάμε από τους αρμόδιους να καθαριστεί όλη η κεντρική τάφρος των Τεναγών των Φιλίππων καθώς χρόνο με το χρόνο η κατάσταση επιδεινώνεται.

Οι εκτάσεις που πλημμυρίζουν και δεν μπορούν να καλλιεργηθούν και να αποδώσουν είναι κάθε χρόνο περισσότερες. Αν δεν γίνει κάτι, του χρόνου το πρόβλημα θα μεγαλώσει». Σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλίδη επειδή όλη η κεντρική τάφρος δεν είναι καθαρή για να κυκλοφορεί το νερό, αυτό πηγαίνει ως ένα σημείο.

Μετά επιστρέφει στο αρχικό. Κι επειδή η ποσότητα είναι μεγάλη σημειώνεται υπερχείλιση και μέσω αυτής πλημμυρίζουν ακόμη και σήμερα αγροτικές εκτάσεις.

Διαβάστε επίσης