Πλησιάζει η ώρα της παραλίας …

 Πλησιάζει η ώρα της παραλίας …

Απο την Μεγάλη Παρασκευή που τα είπαμε τελευταία φορά επιστρέφουμε σήμερα Τετάρτη 11 του Απρίλη και είμαστε πανέτοιμοι να ζήσουμε το υπόλοιπο του Απρίλη και βέβαια την πρωτομαγιά.

Οι μέρες του ΠΑΣΧΑ όπως ήταν αναμενόμενο είχανε αρκετή εκκλησία , και αρκετό φαγητό.

Την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ το τσιτσί σε όλες του τις μορφές κυριάρχησε και θα έλεγα οτι μας μπούκωσε γιατί είναι γνωστό οτι στhν Ελλάδα αν δεν σκάσεις απο το φαγητό δεν σταματάς.

Κοντέψαμε δηλαδή μέσα σε μια μέρα να αναθεωρήσουμε απόψεις τελευταίων ετών σχετικά με την διατροφή την άθληση και γενικότερα ένα υγιεινό τρόπο ζωής που είχαμε υιοθετήσει.

Ισως και λόγω της στέρησης πέφτουμε με τα μούτρα στα κοκορέτσια και στα αρνιά και έστω για κάποιες ώρες απαρνιόμαστε όλα αυτά που έχουμε ασπαστεί στην καθημερινή μας ζωή και δεν έχουν καμμία σχέση με όλα αυτά που γευτήκαμε κυρίως την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ.

Πλέον όλα αυτά έχουν περάσει και είμαστε σε μια άλλη φάση ίσως  στην καλύτερη της φετεινής άνοιξης όπου όλα γύρω μας είναι ανθισμένα και καταπράσινα.

Έχει ξεκινήσει η φάση της παπαρούνας που μας θυμίζει σίγουρα κάτι απο τα παιδικά μας χρόνια.

Περάσαμε καλά ο καιρός βοήθησε και είμαστε έτοιμοι να πάμε παρακάτω.

 

Είναι κάτι παραπάνω απο βέβαιο οτι έτσι όπως πάει ο καιρός μέχρι τα τέλη του Απρίλη του ψεύτη αρκετοί θα είναι αυτοί που θα τολμήσουν να κάνουν την πρώτη τους βουτιά στην θάλασσα η οποία έχει πάρει ήδη την καλοκαιρινή της όψη.

Εχει ηρεμήσει και έχει γλυκάνει.

Αυτό που περιμένουμε πλέον είναι να ανέβει λίγο η θερμοκρασία της για να κάνει αυτή την πρώτη βουτιά πιο εύκολη.

 

Και ενω οι περισσότεροι έλληνες ψάχνουν μέτα το ΠΑΣΧΑ να βρούνε τα πατήματα τους ο Μαρινάκης φέρνει καινούργιο προπονητή.

Πορτογάλος και το όνομα αυτού Μάρτινς.

Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει είναι για δύο χρόνια αν και έτσι όπως τον βλέπω δεν πιστεύω οτι θα αντέξει πάνω απο κανά 6μηνο.

Εκτός και αν τον βοηθήσει το γεγονός οτι τελειώνουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού.

Ένας προπονητής στην ομάδα αυτή δεν κινδυνεύει να χάσει την θέση του μόνο όταν η ομάδα δεν παίζει.

Οταν γίνεται η σέντρα όλοι είναι υπό κρίση.

 

Το φετεινό μήνυμα του έλληνα πρωθυπουργού για το ΠΑΣΧΑ ήρθε απο την Τήλο και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Πρίν απο 8 περίπου χρόνια ένας άλλος έλληνας πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επιλέξει το Κατελλόριζο για να μας ανακοινώσει οτι στέλνει την χώρα στην αγκαλιά των εταίρων και ενεργοποιεί στην ουσία τον περιβόητο μηχανισμό οικονομικής στήριξης τον οποίο αν θυμάστε μας περιέγραφε περίπου σαν την πρώτη μέρα της άνοιξης , άσχετα αν στην πορεία μας βγήκε αλλιώς γιατί σίγουρα μόνο έτσι όπως μας τα έλεγε ο Γιωργάκης δεν ήταν τα πράγματα.

Καστελλόριζο ο Γιωργάκης στην αρχή της κρίσης , Τήλο ο Αλέξης στο φινάλε των μνημονίων και για έναν άλλο λόγο που έχει σχέση με την φυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν  στις φυλακές της Ανδριανούπολης και περιμένουν την απελευθέρωση τους η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα των ελλήνων κυβερνητικών θα ήταν γεγονός μέχρι και την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ.

Πως , πως , πως , πως ….

Μόνο έτσι δεν γίνανε τα πράγματα και καταλαβαίνετε πλέον οτι ο Ερντογάν δεν θα τους αφήσει εύκολα.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν οτι αν δεν πάρει πίσω τους 8 δεν θα δώσει τους 2.

Αυτό είναι το deal που προτείνει και περιμένει.

 

Είναι αλήθεια οτι τις ημέρες του ΠΑΣΧΑ ήρθανε πολλοί τουρίστες στην Καβάλα κυρίως Βούλγαροι και ελάχιστοι όπως τελικά αναμενόταν Τούρκοι.

Πάντως το νταλαβέρι έγινε και τα μαγαζιά δουλέψανε.

 

Είμαστε σε μια φάση στην Ελλάδα που το Airbnb έρχεται να αλλάξει την καθημερινότητα του έλληνα και να του προσφέρει έναν άλλο τρόπο ζωής με εισοδήματα απο εκεί που δεν τα περίμενε.

Στις μεγάλες πόλεις Θεσ/νίκη και Αθήνα δεν υπάρχουν πλέον διαμερίσματα που νοικιάζονται με την σαιζόν αφού όλοι τα νοικιάζουν με την μέρα.

Πλέον με 40 ευρώ ένα ζευγάρι μπορεί να κάνει μια διανυκτέρευση στην Θεσ/νίκη για παράδειγμα σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης.

Το μόνο περίεργο είναι οτι το Airbnb πλέον γίνεται ο μεγαλύτερος αντίπαλος των οργανωμένων ξενοδοχειακών μονάδων που καλούνται να αντιμετωπίσουν μια διαφορετική κατάσταση.

 

Είμαστε σίγουροι οτι και φέτος το καλοκαίρι θα μιλάμε για νέο ρεκόρ αφίξεων που δεν θα αφήσει καθόλου χώρο για γκρίνιες και μιζέριες.

Είμαστε σίγουροι οτι όλα θα πάνε καλά.

με το 1 με το 2 με το 3  :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης