Πλήθος εκδηλώσεων ενισχύουν την KAVALA EXPO

 Πλήθος εκδηλώσεων ενισχύουν την KAVALA EXPO

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο επιμελητήριο προκειμένου να προβληθεί η ετήσια εκθεσιακή διοργάνωση του φορέα KAVALA EXPO 2018, η οποία θα εγκαινιασθεί από την υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης στις 8:0 το απόγευμα της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου.

Στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος Μάρκος Δέμπας δεν ήταν μόνος. Προβάλλοντας τις πολλές παράλληλες κι άκρως ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις δίπλα του βρέθηκαν όσοι θα συμμετέχουν σ’ αυτές. Ο κ. Δέμπας διευκρίνισε ότι επειδή τα προηγούμενα χρόνια η έκθεση βρέθηκε σε κάμψη, φέτος εκδηλώνεται προσπάθεια ώστε να στηριχθεί και να προβληθεί προκειμένου να εξασφαλίσει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια, που σε επίπεδο συμμετοχής επιχειρήσεων επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό, περιλαμβάνει πάρα πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, έτσι ώστε η προσέλευση του κοινού να είναι μεγάλη όχι μόνο το απόγευμα των εγκαινίων αλλά και σε όλη τη διάρκεια της εκθέσεως. Υπάρχει σοβαρός λόγος, αφού οι εκδηλώσεις που θα επακολουθούν θα πραγματοποιούνται καθημερινά, έως και την ολοκλήρωση του θεσμού.

Μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος Μάρκος Δέμπας σημείωσε: «Για τη φετινή έκθεση συνεργαστήκαμε με φορείς και φίλους ώστε να την καταστήσουμε πιο ελκυστική. Θέλουμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή. Να παρουσιάσουμε κάτι νέο, κάτι φρέσκο. Οι αριθμός των εκθετών υπερβαίνει τους 140. Προέρχονται από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, από άλλες περιφερειακές ενότητες, όπως επίσης και από το εξωτερικό. Ξεχωρίζω τη συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Σερβίας και τις αποστολές όχι μόνο από τις βαλκανικές χώρες αλλά και από την Κύπρο και την Πολωνία.

Θέλαμε να προγραμματίσουμε διαφορετικές παράλληλες δραστηριότητες. Γι’ αυτό και οργανώσαμε Σαλόνι Γαστρονομίας με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας. Οργανώσαμε επίσης μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με συντονιστή το Καβαλιώτη Νίκο Κουρκούλη, σκακιστικούς αγώνες με την παρουσία της πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου και φυσικά το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής. Προγραμματίσαμε επίσης δρώμενα για μικρά παιδιά, τοίχο αναρρίχησης κι επίδειξη αυτοκινήτου, προκειμένου η KAVALA EXPO να λάβει την αίγλη που της αξίζει».

Ο κ. Δέμπας συμπλήρωσε στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων και την επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου θα περιηγηθεί στα εκθεσιακά περίπτερα κα το πρωί της Κυριακής θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου.

Σχετικά με τη δραστηριότητα της Λέσχης Αρχιμαγείρων στο πλαίσιο της KAVALA EXPO μίλησε ο Στέλιος Δίγκας. «Θα δείτε και θα μάθετε πολλά», υποσχέθηκε, διευκρινίζοντας ότι θα οργανωθούν αρκετές ημερίδες για την εστίαση ενώ στα γεγονότα θα λάβουν μέρος μεγάλα ονόματα της ελληνικής μαγειρικής. Με όσα θα γίνουν στη έκθεση, τόνισε ο κ. Δίγκας, θα αλλάξει ο θεσμός επηρεαζόμενος θετικά.

Ο Νίκος Κουρκούλης τελικά δε θα τραγουδήσει στο πλαίσιο της KAVALA EXPO αλλά θα είναι ο συντονιστής μουσικού προγράμματος, το οποίο προετοιμάζει ακόμη και σήμερα. Δήλωσε ότι συζητά με όλα τα μουσικά σχήματα της πόλης, σημειώνοντας την αδυναμία του να εμφανιστούν όλα στη διάρκεια της εκθέσεως, ωστόσο υποσχέθηκε πως θα υπάρξει και συνέχεια.

Ο Βασίλης Θεοδωρίδης μίλησε για τη συμμετοχή του Σκακιστικού Ομίλου στην KAVALA EXPO, επισημαίνοντας: «Το επιμελητήριο αναγνωρίζει τη δουλειά που γίνεται στο ΣΟΚ και την στηρίζει. Η πρόσκληση που μας απηύθυνε είναι τιμητική για τον όμιλο. Σκακιστικά γεγονότα θα εξελιχθούν το απόγευμα του Σαββάτου και το απόγευμα της Κυριακής, όπου θα βραβευθεί η Σταυρούλα Τσολακίδου».

Ο Δημήτρης Πογαρίδης εξήγησε τι ακριβώς είναι το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής που φέτος διοργανώνεται για ένατη χρονιά. Είναι θεσμός, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους και συμπλήρωσε: «Πολλοί προσπάθησαν να το αντιγράψουν αλλά δεν άντεξαν παρά λίγα μόλις χρόνια. Εμείς τα καταφέρνουμε διότι η δράση μας είναι κυρίως εθελοντική».

Στο τέλος της συνεντεύξεως τύπου ο Μάρκος Δέμπας ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν το επιμελητήριο για την προετοιμασία της φετινής KAVALA EXPO, αναφέροντας συγκεκριμένα την περιφέρεια ΑΜΘ, την περιφερειακή ενότητα Καβάλας και το δήμο Καβάλας. Προσκάλεσε τους Καβαλιώτες να επισκεφθούν την έκθεση καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της.

*Αργότερα σήμερα το μεσημέρι το Επιμελητήριο ανακοίνωσε ότι στα εγκαίνια της έκθεσης θα βρίσκεται και ο Στάθης Γιαννακίδης Υφυπουργός Οικονομίας.

Διαβάστε επίσης