• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Πλήθος υποψηφίων στον αγιασμό της Θρακικής Εστίας

 Πλήθος υποψηφίων στον αγιασμό της Θρακικής Εστίας

Πάρα πολλοί ήταν οι υποψήφιοι των προσεχών εκλογών στην τελετή αγιασμού της Θρακικής Εστίας Καβάλας που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου. Κάτι όμως που ήταν αναμενόμενο, αφού αυτό επαναλαμβάνεται προσφάτως σε κάθε εκδήλωση του συλλόγου. Οι υποψήφιοι των τοπικών και βουλευτικών εκλογών προσέρχονται μαζικά και μάλιστα αρκετά νωρίς.

Κάποιοι, πριν από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης έκαστης εκδήλωσης. Φυσικά υπάρχουν και τα πρόσωπα, παράγοντες του τόπου, εκπρόσωποι φορέων, που παραδοσιακά συμμετέχουν σε εκδηλώσεις όπως ο αγιασμός της Θρακικής Εστίας.

Στην εκδήλωση το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο περιφερειακός σύμβουλος Αρχέλαος Γρανάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Τσαλδαρίδης, ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης. Επίσης, το παρόν έδωσαν οι πρώην βουλευτές Γ. Πασχαλίδης και Γ. Καλαντζής, η αντιδήμαρχος Μαρία Φραντζεσκάκη, η Αρετή Κώστη, ο Κώστας Πεφάνης, ο Κώστας Παπακοσμάς, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Κώστας Γάκης, ο Κώστας Αντωνιάδης και αρκετοί ακόμη.

Αισθητή έκαναν την παρουσία τους εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης με τους οποίους η Θρακική Εστία διατηρεί αγαστές σχέσεις. Ο αγιασμός τελέσθηκε από τον ιερέα πατέρα Γιώργο, που ευχήθηκε καλή επιτυχία στις επόμενες εκδηλώσεις του συλλόγου. Λεπτομέρειες για τη λειτουργία της Θρακικής Εστίας κατά τη νέα περίοδο ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο Νίκο Τσουμπάκη, ενώ σε όλους τους παριστάμενους διανεμήθηκε ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων που αρχίζει το Σεπτέμβριο του 2018 και εκτείνεται έως και τον Ιανουάριο του 2019.

Μεγάλη σημασία δόθηκε στις δημιουργικές συναντήσεις αφήγησης παραδοσιακών παραμυθιών, γνωριμίας με τα ήθη και τα έθιμα της Θράκης. Η Θρακική Εστία προσκαλεί τους μαθητές των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Οι συγκεκριμένες συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο χώρο της Θρακικής Εστίας και ήδη ορίστηκαν οι πρώτες ημερομηνίες, τα Σάββατα 6 Οκτωβρίου, 3 Νοεμβρίου, 8 Δεκεμβρίου και στις 12 Ιανουαρίου 2019.

 

Διαβάστε επίσης