• 8 Μαΐου 2024,

Ποινική δίωξη κατά του Θ. Κιτσάκου- Κατηγορείται ότι διευκόλυνε εταιρία της ΒΦΛ

 Ποινική δίωξη κατά του Θ. Κιτσάκου- Κατηγορείται ότι διευκόλυνε εταιρία της ΒΦΛ

Για ένα βαρύ και απαξιωτικό αδίκημα διώκεται ο πρώην διευθύνων της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρος Κιτσάκος (διορισμένος επί ΣΥΡΙΖΑ)  μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σχετικά με το γεγονός ότι δεν προχώρησε, κατά την κατηγορία, στις απαραίτητες ενέργειες είσπραξης χρεών της εταιρείας “Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα”, συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Υπενθυμίζεται στα τέλη Αυγούστου 2018 είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 11 προσώπων με καταγγελλόμενη ζημία σε βάρος της επιχείρησης αερίου άνω των 115 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση με κατηγορούμενο τον κ. Λαυρεντιάδη βρίσκεται ήδη σε ανακριτή μετά τη δίωξη στα τέλη Αυγούστου. Άλλωστε για το κύριο μέρος της υπόθεσης είχε ασκηθεί ποινική δίωξη μετά από μήνυση που υπέβαλε τον Δεκέμβρη του 2017 η σημερινή διοίκηση και συγκεκριμένα ο νυν  Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Δημήτρης Τζώρτζης και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Βελισσάριος Δότσης. Η μήνυση στρεφόταν κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ακόμα 11 ατόμων με καταγγελλόμενη ζημιά 150 εκατομμύρια, ως ανείσπρακτα χρέη της “ELFE Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα”.

Τότε όμως η Εισαγγελία συνέχισε να ερευνά το θέμα αυτεπαγγέλτως, όταν αφορά στις τυχόν ευθύνες της πρώην διοίκησης της ΔΕΠΑ και συγκεκριμένα του κ. Κιτσάκου. Η ολοκλήρωσης της έρευνας οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για απιστία σε βάρος του και σε βάρος δύο στελεχών της εταιρίας “Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα” για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή. (Πηγή Capital.gr)

 

 

Διαβάστε επίσης