Ποιός “έφταιξε” για το 57% – 43% της δεύτερης Κυριακής

 Ποιός “έφταιξε” για το 57% – 43% της δεύτερης Κυριακής

Γράφει ο Θόδωρος Θεοδωρίδης


Πέρα από την ιδιαίτερη προσωπικότητα και ποιότητα ενός εκάστου εκ των δύο διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου της Καβάλας που κρίθηκαν από τους ψηφοφόρους, καθοριστικό ρόλο στην πανηγυρική εκλογή του Θόδωρου Μουριάδη για δεύτερη θητεία, έπαιξαν και τα εξής:

1. Η επί τέσσερα χρόνια συνεχής, διαρκής, καθημερινή, χυδαία, συκοφαντική, και υβριστική πολεμική του γνωστού τοπικού ραδιοφώνου εναντίον του δημάρχου Καβάλας και των συνεργατών του.

2. Συγχρόνως, ο σφιχτός εναγκαλισμός του κ. Μάκη Παπαδόπουλου και κάποιων συνεργατών του με το συγκεκριμένο ραδιόφωνο και η διαμόρφωση της αντιπολιτευτικής του ατζέντας εντός και εκτός συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου με βάση τα όσα θέματα ιεραρχούσε και πρόβαλε ο ραδιοφωνικός παραγωγός από την ως άνω ραδιοφωνική συχνότητα.

3. Τέλος, η εντελώς άκαιρη, άστοχη, επιπόλαια και ανόητη πολιτικά στήριξη που παρείχαν ιστορικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας καθώς και η κ. Τάνια Ελευθεριάδου του ΣΥΡΙΖΑ προ; τον “ανεξάρτητο” κ. Μάκη Παπαδόπουλο την τελευταία εβδομάδα, η οποία (στήριξη) αποδείχθηκε βούτυρο στο ψωμί του Θόδωρου Μουριάδη. Η υπερβολική και ανεξήγητα φανατική αυτή υποστήριξη που παρείχαν οι ανωτέρω αναφερόμενοι πολιτευτές στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ο τόπος της ζωής μας”, εξέθεσε και τους ίδιους και απέδειξε την ρηχή πολιτική τους οπτική και ενσυναίσθηση.

Και μια σημείωση για τον δήμαρχο: Οφείλει να αλλάξει. Η απόλυτη κυριαρχία της παράταξής του στο δημοτικό συμβούλιο δεν πρέπει να τον οδηγήσει στην έπαρση, την αλαζονεία και τον αυταρχισμό. Πρέπει να αποδεικνύει την δημοκρατικότητά του καθημερινά και στην πράξη, να ακούει με σεβασμό και υπομονή τις απόψεις και προτάσεις της αντιπολίτευσης και να αφήσει τα νευράκια του στο σπίτι του.

Έχει πολύ μεγάλη ευθύνη να μην διαψεύσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Καβαλιωτών που τον ψήφισαν και να ολοκληρώσει τα έργα που ξεκίνησε γιατί -κακά τα ψέματα- η πόλη είναι ένα βομβαρδισμένο χωράφι αυτή την εποχή.

Διαβάστε επίσης