• 28 Μαρτίου 2024,

Πώληση της Αλάνας και με … μικρή αγγελία!

 Πώληση της Αλάνας και με … μικρή αγγελία!

Την προηγούμενη εβδομάδα το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το γνωστό μας ΤΑΙΠΕΔ, δημοσίευσε σε μεγάλες εφημερίδες των Αθηνών ανακοίνωση για την πώληση ακινήτων του.

Ήταν μία καταχώρηση μεγάλη, η οποία έμοιαζε πολύ με τις γνωστές και παραδοσιακές «μικρές αγγελίες». Μέσω των οποίων συχνά ιδιώτες προσπαθούν να νοικιάσουν ή να πουλήσουν τα ακίνητα τους.

Η καταχώρηση έφτανε και το μισό της σελίδας μιας αθηναϊκής εφημερίδας, ήταν σε πλαίσιο για να είναι περισσότερο ευανάγνωστη.

Παρόλα αυτά η διαδικασία είχε χαρακτηριστικά «μικρής αγγελίας» τόσο στη γενικότερη της μορφή όσο φυσικά και στο περιεχόμενό της.

Ονομάζεται e public real estate.gr. Το ΤΑΙΠΕΔ προσθέτει στην επικεφαλίδα την πρόταση «Μοναδικά Ακίνητα με ένα κλικ». Στη συνέχεια αναφέρεται σε  έξι διαφορετικά ακίνητα του δημοσίου για τα οποία εξηγεί ότι έχει προκηρυχθεί διεθνής δημόσιος διαγωνισμός. Το τρίτο ακίνητο αυτής της κατηγορίας αφορά την Αλάνα στη Νέα Ηρακλείτσα. Περιγράφεται ως έκταση παραθαλάσσια με οικόπεδα συνολικού εμβαδού 150 περίπου στρεμμάτων.

Με την ίδια ανακοίνωση περιγράφονται και πωλούνται και άλλα ακίνητα στην Αθήνα, την Ηλεία, την Αχαΐα, την Αργολίδα, τις Κυκλάδες. Διαβάζοντας περισσότερο τη διαδικασία- όπως αυτή αναφέρεται στην καταχώρηση- πληροφορούμαστε και επιβεβαιώνουμε τις αρχικές μας πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις οποίες ο διαγωνισμός για όλα τα ακίνητα της καταχώρησης θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής και κλειστή οικονομική προσφορά για το ακίνητο που ενδιαφέρονται.

Στη δεύτερη φάση οι συμμετέχοντες που θα προκριθούν θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε μία ηλεκτρονική διαδικασία δημοπρασίας αποκλειστικά μέσω ιστοσελίδας.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί ως χωριστή και ανεξάρτητη διαδικασία για κάθε ένα από τα ακίνητα και η ανάδειξη πλειοδότη θα διενεργηθεί με μοναδικό κριτήριο το υψηλότερο προσφερόμενο οικονομικό αντάλλαγμα. Με τον ίδιο τρόπο επιβεβαιώνουμε ότι η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων για την πρώτη φάση (για όλα τα ακίνητα της καταχώρησης) είναι η 18η Μαρτίου του 2021, στις 2:00 το μεσημέρι.

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία την γνωρίζαμε ήδη αφού πριν την καταχώρηση στον Αθηναϊκό τύπο υπήρξε σχετική ανάρτηση του ΤΑΙΠΕΔ στην ιστοσελίδα του. Με τον ίδιο τρόπο παρέχονται πολλές ακόμη πληροφορίες για κάθε ένα από τα ακίνητα, στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος θέλει να πληροφορηθεί αναλυτικά περί τίνος πρόκειται.

Επαναλαμβάνουμε κάτι που λέγεται πολύ τους τελευταίους μήνες, ότι για την Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.

Έτσι η διαδικασία στην οποία εμπλέκεται και η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και όσο αφορά την Αλάνα, εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα έχει αποτέλεσμα και η παραθαλάσσια αυτή έκταση που για δεκαετίες μένει αναξιοποίητη θα πουληθεί.

Δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει καμία δέσμευση για το πώς θα αξιοποιηθεί και έτσι εναπόκειται στον νέο ιδιοκτήτη της Αλάνας (αν αυτός υπάρξει) ο τρόπος που θα αξιοποιήσει τα στρέμματα.

Διαβάστε επίσης