«Πολύ καλή η επιδημιολογική κατάσταση της Θάσου»

 «Πολύ καλή η επιδημιολογική κατάσταση της Θάσου»

Πολύ καλή χαρακτήρισε την επιδημιολογική κατάσταση της Θάσου ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας του νησιού (Κ.Υ. Πρίνου) γιατρός Θωμάς Αγγελόπουλος. Από την 1η Ιουνίου και μέχρι την Κυριακή 6 Ιουνίου η Θάσος (σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ) δεν είχε κανένα κρούσμα.

Ο κ. Αγγελόπουλος είπε επίσης ότι:

«Στο Κ.Υ. κάνουμε περισσότερα από 250 εμβόλια την ημέρα. Αυτό γίνεται με υπερπροσπάθεια του προσωπικού. Την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχει κάμψη (μείωση) των ραντεβού ίσως λόγω Johnson- Johnson. Το οποίο θα γίνεται και στα εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου Καβάλας.

Το 70-80% των εμβολίων αυτής της εταιρίας που κάναμε στο Κ.Υ. δεν αφορούσε κατοίκους του νησιού. Γενικά ο αριθμός αυτών που εμβολιάστηκαν στο Κ.Υ. είναι ανάμικτος και όχι μόνο από τη Θάσο. Στη διαδικασία εμβολιασμών προστέθηκαν και οι Κυριακές.

Το προσωπικό μας ενισχύθηκε με δύο νοσηλεύτριες από το πρόγραμμα του επικουρικού προσωπικού. Μας βοηθά και ο Δήμος της Θάσου».

Στην ερώτηση για την τουριστική κίνηση στη Θάσο ο κ. Αγγελόπουλος απάντησε: «Κάποια κίνηση άρχισε. Αυτό φαίνεται. Η κατάσταση στο νησί επιδημιολογικά είναι πολύ καλή αλλά πρέπει να προσέχουμε. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε».

*Σήμερα Τρίτη 8-06, από 09:00 έως 13:00 θα γίνουν rapid tests στον οικισμό της Καλλιράχης, στο Αγροτικό Ιατρείο (για όλο το πληθυσμό της Καλλιράχης).

* Ο Σύλλογος Αιμοδοτών & το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θάσου, συνδιοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στην Αίθουσα του Καλογερικού στη Θάσο (Λιμένας) Θάσου αύριο Τετάρτη 9 Ιουνίου2021 από τις 8:30πμ έως τις 14:00μμ. «Προσφέρουμε αίμα, προσφέρουμε ζωή!»

* Ο Δήμος Θάσου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Πρίνου, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αυτόματοι απινιδωτές σε δημόσιους χώρους μπορούν να σώζουν ζωές ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή, ενημερώνει ότι τα σημεία στη Θάσο, όπου υπάρχουν αυτόματοι απινιδωτές είναι τα εξής: Αστυνομικό Τμήμα Θάσου, Θάσος (Λιμένας) Θάσου. Αστυνομικός Σταθμός Λιμεναρίων Θάσου, Λιμενάρια Θάσου. Λιμενικό Φυλάκιο Θάσου, Λιμάνι Θάσου (Λιμένας) Θάσου. Αγροτικό Ιατρείο Καλλιράχης, Καλλιράχη Θάσου. Σκάλα Μαριών (κατάστημα εστίασης «ΑΛΦΑΣ»), Σκάλα Μαριών Θάσου. Θεολόγος (κατάστημα «Πιτσαρία»), Θεολόγος Θάσου. Ποτός (φούρνος «Γκούμα»), Ποτός Θάσου. Κάμπινγκ Παναγίας Θάσου, Σκάλα Παναγίας Θάσου (την περίοδο λειτουργίας του). Κάμπινγκ Πρίνου Θάσου, Σκάλα Πρίνου (την περίοδο λειτουργίας του). Κάμπινγκ Δαίδαλος, Σκάλα Σωτήρος Θάσου (την περίοδο λειτουργίας του). Επίσης αυτόματοι απινιδωτές υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και σε όλα τα Ασθενοφόρα του νησιού.

Διαβάστε επίσης