• 29 Απριλίου 2024,

Πολύ πιθανές ενστάσεις από υποψήφιους του Θόδωρου Μουριάδη

 Πολύ πιθανές ενστάσεις από υποψήφιους του Θόδωρου Μουριάδη

Την Κυριακή 9 Ιουνίου (προχθές) έληξε το πενθήμερο που προβλέπει ο νόμος για τον έλεγχο των ψηφοδελτίων της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Την προθεσμία εκμεταλλεύτηκαν κυρίως υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι οποίοι έψαξαν αναλυτικά τα ψηφοδέλτιά τους. Στηρίχθηκαν στα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους και στους υπολογισμούς που είχαν κάνει. Ο έλεγχος έγινε σε αρκετές περιπτώσεις – όπως κάθε φορά μετά από τοπικές εκλογές- αλλά  σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η συνέχεια θα δοθεί μόνο σε μία από αυτές τις υποθέσεις. Πρόκειται για την εκλογή δημοτικού συμβούλου με την παράταξη του Θόδωρου Μουριάδη, το γνωστό θέμα που έχει ανακύψει ανάμεσα στον Κώστα Βακιρτζή και τον Φιλήμονα Ξουλόγη.  Είναι πάρα πολύ πιθανό ο Κώστας βακιρτζής να συνεχίσει τη διαδικασία δηλαδή να καταθέσει ένσταση.

Σε αυτό το ενδεχόμενο δεν αποκλείεται να υπάρξει αντένσταση και από τον Φιλήμονα Ξουλόγη. Η μεταξύ τους διαφορά είναι μικρή, λέγεται ότι ο έλεγχος που έγινε από τον κ. Ξουλόγη είχε αποτέλεσμα.

Η μετέπειτα διαδικασία έχει ως εξής: Τώρα που ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των αποτελεσμάτων, το δικαστήριο θα αποφασίσει για την ανακήρυξη όσων εκλέγονται Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στο τέλος του μήνα. Μεσολαβεί νέα προθεσμία και τοιχοκόλληση της απόφασης προκειμένου όσοι θέλουν να την αμφισβητήσουν να καταθέσουν ένσταση. Η ένσταση θα κριθεί στο αρμόδιο δικαστήριο το οποίο αναμένεται να λάβει την απόφασή του πριν το τέλος Αυγούστου. Αν οδηγηθεί στο δικαστήριο η διαφορά σταυροδοσίας ανάμεσα στους Βακιρτζή – Ξουλόγη,  το αποτέλεσμα αυτής της δικαστικής διαμάχης θα γίνει γνωστό λίγο πριν ορκιστούν κι αναλάβουν καθήκοντα όσοι εξελέγησαν.  Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε.

Στο μεταξύ ενώ το Πρωτοδικείο Καβάλας ολοκλήρωσε τη διαδικασία για τις εκλογές που πέρασαν ετοιμάζεται ήδη για τις εκλογές που έρχονται. Όπως προβλέπει ο νόμος και εφόσον οι εκλογές γίνουν στις 7 Ιουλίου,  τα δικαστήρια θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά μέχρι τις 3 Ιουλίου. Στη συνέχεια μία περίπου εβδομάδα μετά τις εθνικές εκλογές θα επανέλθουν αλλά στο μεταξύ οι δίκες θα είναι έτσι κι αλλιώς περιορισμένες. Ιούλιο και Αύγουστο υπάρχουν ειδικά τμήματα διακοπών και περιορισμένες (περισσότερο τον Αύγουστο) δίκες στο ακροατήριο. Χθες Δευτέρα το δικαστήριο επανήλθε σε κανονικούς ρυθμούς συνεδρίασε δε το μονομελές με αρκετές υποθέσεις.

 

 

Διαβάστε επίσης