• 29 Μαρτίου 2024,

Έτοιμη να εφαρμοστεί η ελεγχόμενη στάθμευση

 Έτοιμη να εφαρμοστεί η ελεγχόμενη στάθμευση

Η συνέντευξη που παραχώρησε στην Πρωινή ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.  Ηλίας Καλανταρίδης είχε διπλή θεματολογία.

Πρώτον, η εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στη διάρκεια του καλοκαιριού. Δεύτερον, η άποψη του επί του εκλογικού αποτελέσματος στις 2 Ιουνίου,  επί της ήττας της Δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα.

Σχετικά με την ελεγχόμενη στάθμευση ο κ. Καλανταρίδης ισχυρίστηκε ότι όλα είναι έτοιμα στις δημοτικές υπηρεσίες, είπε επίσης ότι η ελεγχόμενης στάθμευση έχει ωριμάσει ώστε να αρχίσει να εφαρμόζεται το Καλοκαίρι που διανύουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι για την εφαρμογή του μέτρου υπάρχει σχεδόν ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δηλαδή οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης συμφωνούν το μέτρο να εφαρμοστεί.

Για την ελεγχόμενη στάθμευση ο Ηλίας Καλανταρίδης ειδικότερα είπε:  «Στόχος των υπηρεσιών και της διοίκησης του Δήμου Καβάλας είναι η ελεγχόμενη στάθμευση να εφαρμοστεί. Πρέπει να συμφωνήσουμε για την πώληση καρτών από καταστήματα στην αγορά. Επικοινωνήσαμε μέσω ενημερωτικού σημειώματος με επαγγελματίες, υπήρξε ανταπόκριση με αυτούς που θα πωλούν τις κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης. Μαζί τους θα υπογραφεί συμβόλαιο. Άλλο εμπόδιο δεν υπάρχει. Δεχθήκαμε 320 αιτήσεις μόνιμων κατοίκων του κέντρου,  ικανοποιήθηκαν σχεδόν όλες. Χορηγήθηκε ή σύντομα θα χορηγηθεί σε όλους κάρτα ελεύθερης στάθμευσης, εξαίρεσης από το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Σε μία ή δύο περιπτώσεις διαπιστώσαμε ότι μας ξέφυγαν κάποιοι δρόμοι. Οι κάτοικοι που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία καλώς έκαναν αιτήσεις, θα δούμε πότε θα γίνει η απαραίτητη η τροποποίηση. Κατά την άποψή μου πρέπει να προχωρήσουμε Ίσως από την 1η Ιουλίου».

Ο Ηλίας Καλανταρίδης μίλησε στη συνέχεια για τον «Κλεισθένη» και την συνεργασία που προβλέπει ο νέος νόμος στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως σημείωσε όλα ακούγονται ωραία για τις συνεργασίες αλλά ο ίδιος εκτιμά ότι δεν υπάρχει παιδεία συνεργασίας στην Ελλάδα κι ειδικότερα -όπως σημειώνει- στη πολιτική συνεργασία. «Εκτός αν γίνει κάποιο θαύμα» λέει χαρακτηριστικά. Με λίγα λόγια ο κ. Καλανταρίδης είναι ξεκάθαρα απαισιόδοξος για το αποτέλεσμα του «Κλεισθένη» στην τοπική αυτοδιοίκηση αν και τελικά εύχεται τα πράγματα να πάνε καλά.

Επόμενο θέμα των δηλώσεών του αντιδημάρχου η ήττα της «Ανάσας» τη δεύτερη Κυριακή. Τόνισε ότι αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής προέκυψε από πολλούς παράγοντες που έπαιξαν το ρόλο τους. Δεν  θέλησε να τους αναφέρει συγκεκριμένα καθώς όπως είπε «… τα λέω εκεί που πρέπει».

Στο τελευταίο ερώτημα για το αν θα ενδιαφερθεί να είναι υποψήφιος για επικεφαλής της «Ανάσας» όταν αποχωρήσει η κ. Δήμητρα Τσανάκα (μάλλον στο τέλος της νέας 4ετιας) απάντησε ότι είναι νωρίς ακόμη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «…έχουμε χρόνο να το σκεφτούμε».

 

Διαβάστε επίσης