• 28 Μαρτίου 2024,

Πολύ πιθανές τρεις ακόμη συναυλίες ΣυνΩΔΗπόρων – Νίκου Κυπουργού

 Πολύ πιθανές τρεις ακόμη συναυλίες ΣυνΩΔΗπόρων – Νίκου Κυπουργού

Την πρώτη τους πρόβα μετά τις Καλοκαιρινές διακοπές και τις πετυχημένες Καλοκαιρινές εκδηλώσεις πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας στο φιλόξενο χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων τα μέλη της χορωδίας των ΣυνΩΔΗπόρων. Ήταν περίπου 50 άνθρωποι μαζί με τον μαέστρο Γιάννη Κανάκη.  Η είδηση που προκύπτει για τη φθινοπωρινή περίοδο αφορά την επανάληψη της συνεργασίας με τον Νίκο Κυπουργό. Με τρεις όπως φαίνεται ακόμη συναυλίες,  παρουσία του Νίκου Κυπουργού.

Οι συναυλίες προγραμματίζονται -δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί η ημερομηνία τους – να γίνουν στην Καβάλα, την Χρυσούπολη και την Ελευθερούπολη. Εκεί δηλαδή που υπάρχουν κατάλληλοι χώροι. Μάλλον δεν θα συμμετάσχει η ορχήστρα της Σύρου που και άλλες υποχρεώσεις έχει και είναι δύσκολο να μετακινηθεί από την Σύρο στην Καβάλα. Στο πρώτο ραντεβού της περασμένης Δευτέρας ,που ταυτόχρονα ήταν και η πρώτη πρόβα για την φθινοπωρινή περίοδο, συμμετείχαν τέσσερα νέα πρόσωπα.

Θα επιχειρηθεί να μείνουν στην ομάδα, θα δοκιμαστούν οι φωνητικές τους ικανότητές και κατά πόσο μπορούν να παρακολουθήσουν μία δύσκολη διαδικασία συνεχών προβών. Ειδικά όταν πρόκειται για εκδήλωση που θα γίνει προσεχώς. Αν κι άλλοι συμπολίτες ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη χορωδία των ΣυνΩΔΗπόρων πρέπει να γνωρίζουν ότι οι πρόβες γίνονται πάντα κάθε Δευτέρα απόγευμα στο χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων. Εκεί όπου η χορωδία μεταφέρθηκε και πραγματοποιεί τις πρόβες της από τις αρχές του έτους. Μέχρι τότε φιλοξενούνταν στη Στέγη.

*Ίδρυση νέου τμήματος νεανικής μικτής χορωδίας ΣΦΜ Καβάλας:  Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Καβάλας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσους ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της νεοσύστατης χορωδίας με μαέστρο την κ. Μαρία Σγουρίδου, η οποία διευθύνει και το ήδη υπάρχον τμήμα της μικτής χορωδίας, αποτελούμενο από 55 μέλη.

Καλεί ανδρικές – γυναικείες φωνές ηλικίας από 18 ετών και άνω. Σε κάθε τμήμα, δίνεται έμφαση στην τεχνική φωνής, στην εκμάθηση ρεπερτορίου διαφόρων εποχών Ελλήνων και ξένων συνθετών. Πρόβες του νέου τμήματος: Κάθε Τετάρτη στις 8.30 – 9.30 μμ. Η Χορωδία στεγάζεται στον Πολυχώρο “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ”, 7ης Μεραρχίας 1.

Περισσότερες πληροφορίες: 2510 240074, κιν. 6945253736 Δέσποινα Κοσμίδου και 694 777 0953 Μαρία Σγουρίδου.

Διαβάστε επίσης