Πολύς κόσμος στη 2η γιορτή αθλητισμού του Δήμου Παγγαίου που κέρδισε τις εντυπώσεις (φωτογραφίες)

 Πολύς κόσμος στη 2η γιορτή αθλητισμού του Δήμου Παγγαίου  που κέρδισε τις εντυπώσεις (φωτογραφίες)

Στην Παραλία του Οφρυνίου πραγματοποιήθηκε  η 2η γιορτή αθλητισμού του Δήμου Παγγαίου με πολύ κόσμο περισσότερο από την 1η γιορτή αθλητισμού πέρσι στη Νέα Ηρακλείτσα.

Αρχικά ο Δήμαρχος Παγγαίου  κ. Φίλλιπος Αναστασιάδης μίλησε για την υποψηφιότητα του Δήμου για αθλητική Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του 2019 ενώ κάλεσε στο βήμα τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής Ιταλό κ. Λουπατέλι. Αυτός εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την υποψηφιότητα και την προσπάθεια που γίνεται. Η Ευρωπαϊκή επιτροπή ήταν χθες από το πρωί στο Δήμο Παγγαίου.    Η Ανθή Καραγιάννη και η Αλεξάνδρα Δήμογλου έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για την υποψηφιότητα και τον αθλητισμό ενώ προηγήθηκε εξαιρετικός λόγος από τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο  Μποσμπότη.

Ένα κομμάτι  ήταν αφιερωμένο στα 30 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας από τον Μ. Ορφανίου.   Βραβεύτηκε  εκείνη η ομάδα που είχε προπονητή το Δήμο Φιλιππίδη και πρόεδρο τον Παύλο Κοψαχείλη.

Ακόμη βραβεύτηκαν  ο Σάββας Γκέντσογλου που κατάγεται από την περιοχή και έχει κάνει ήδη μια σπουδαία πορεία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε συλλόγους της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού. Πρόσφατα μεταγράφηκε στο ΑΠΟΕΛ Κύπρου.

Ο Στέλιος Κατρακυλάκης ο πρώτος Δημότης Παγγαίου που αγωνίστηκε σε ομάδα του εξωτερικού στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ενώ εκείνη την εποχή ήταν από τους ελάχιστους Έλληνες ποδοσφαιριστές που πέρασε τα σύνορα της χώρας.  Τρεις πρώην πρόεδροι του Ορφέα οι κ.κ Δήμου, Κουκμάς, Παπαδόπουλος που σημάδεψαν την ιστορία του συλλόγου τις δεκαετίες του `70 και `80.  Ο παλιός πρωταθλητής Στίβου στο Ακόντιο, Σάββας Σαββίδης, ο Χρυσόστομος Μανωλαράς που διετέλεσε πρόεδρος στον Μ. Α Αντιφιλίππων για περίπου 30 χρόνια με μεγάλη προσφορά, ο  Χρήστος  Καρασεϊτανίδης(τσικ) παλαίμαχος ποδοσφαιριστής  με σπουδαία καριέρα ενώ τώρα δε βρίσκεται εν ζωή.

Ο Αετός Ορφανού για την περσινή του πορεία στη Γ` Εθνική και ο προπονητής του Δημήτρης Σίτσας αλλά και ο Σάκης Μήτρακας για την προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Από το χώρο του μπάσκετ τρεις του ΓΣΕ, ο Στυλίδης σαν πρώτος σκόρερ της Γ` Εθνικής, ο Απαζίδης σαν πρώτος σκόρερ της τελικής φάσης του εφηβικού πρωταθλήματος στη Χερσόνησο και ο Κωνσταντάρας που συμμετείχε πρόσφατα με την Εθνική νέων κωφών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμερικής.  Τους βράβευσε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης που πλέον θεωρεί τον ευατό του και Δημότη Παγγαίου.

Ο πρωταθλητής ΑΜΕΑ στον κλασσικό αθλητισμό Γρηγόρης Μοσχοβίδης,

Από τον στίβο οι νεαροί πρωταθλητές, Χατζηεμμανουήλ, Βουλγάρογλου, Αραμπατζής, Παναγιωτοπούλου του ΟΚΑΚ και Λαφαζανίδης, Λαλίκος, Παρασκευόπουλος του ΟΚΑΦ.

Από το τένις η Ευγενία Σίσκου που παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει ήδη μεγάλες διακρίσεις.  Ο Δήμος Κωστόπουλος σαν διαιτητής με μεγάλη προσφορά στο Βόλει.

Από τον ΑΟ Ορμή η Νικολάου, η Ρ.  Αραμπατζή και η  Χ. Αραμπατζή.  Από τους Μαχητές Ελευθερούπολης η Κυνηγόπουλου, ο Βορδοναράκης, ο Ευθυμιάδης, η Σταυρίδου και ο Σπαρτσής.  Η γιορτή ολοκληρώθηκε πριν τις 12 ενώ μετά την Νέα Ηρακλείτσα και την Παραλία Οφρυνίου, ο Δήμος Παγγαίου θα συνεχίσει και του χρόνου με την 3η   γιορτή αθλητισμού.

Από τους Μαχητές Ν. Περάμου οι Μαρκόπουλος, Νικολάου, Δάβανου, Καραϊτη Α, Καραϊτης Χ.    Τη βραδιά παρουσίασαν ο Τάσος Πατσίδης και η Μαρία Παπάζογλου.

Παραβρέθηκαν πολλοί επώνυμοι από τον αθλητικό και πολιτικό χώρο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης