• 23 Μαΐου 2024,

Πως να διώξω τα κουνούπια από το δωμάτιο

 Πως να διώξω τα κουνούπια από το δωμάτιο
Πως να διωξω τα κουνουπια απο το δωματιο

Απωθητικά DIY

Όλοι γνωρίζουν τις ενοχλητικές και επικίνδυνες συνέπειες των κουνουπιών και, ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να φτιάξετε εύκολα σπιτικά αντικουνουπικά. Εδώ είναι μερικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διώξετε τα κουνούπια από το δωμάτιό σας:

● Λεμόνι & Ευκάλυπτος: Το λεμόνι και το έλαιο ευκαλύπτου μπορούν να βοηθήσουν στο να μυρίζει ένα δωμάτιο πιο καθαρό και φρέσκο, ενώ παρέχουν επίσης ένα φυσικό απωθητικό για τα κουνούπια. Απλώς ανακατέψτε μερικές σταγόνες από το καθένα σε ένα μπολ με νερό και τοποθετήστε το στο κέντρο του δωματίου. Το άρωμα θα κρατήσει μακριά τα κουνούπια.

● Εσπεριδοειδή: Τα εσπεριδοειδή όπως τα λεμόνια, τα πορτοκάλια και τα λάιμ είναι γνωστό ότι παράγουν ένα άρωμα που διώχνει τα κουνούπια. Για να φτιάξετε ένα απωθητικό εσπεριδοειδών, απλά κόψτε μερικά φρούτα σε λεπτές φέτες και απλώστε τα σε όλο το δωμάτιο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να στύψετε το χυμό των φρούτων σε ένα μπολ με νερό και να το τοποθετήσετε στο κέντρο του δωματίου.

● Γαρύφαλλο: Το γαρύφαλλο έχει έντονη μυρωδιά που διώχνει και τα κουνούπια. Για να φτιάξετε ένα απωθητικό, προσθέστε 10-15 γαρίφαλα σε ένα μπολ με βραστό νερό. Τοποθετήστε το στο κέντρο του δωματίου και αφήστε τη μυρωδιά να γεμίσει τον αέρα.

● Μέντα: Η μέντα είναι γνωστό ότι είναι φυσικό απωθητικό των κουνουπιών. Για να φτιάξετε ένα διάλυμα μέντας, συνθλίψτε μερικές χούφτες φρέσκιας μέντας και προσθέστε τα σε βραστό νερό. Τοποθετήστε το μπολ στο κέντρο του δωματίου και αφήστε το άρωμα να διαπεράσει τον αέρα.

● Καμφορά: Η καμφορά είναι ένα φυσικό εντομοαπωθητικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρατήσει τα κουνούπια έξω από τα δωμάτια. Για να φτιάξετε ένα απωθητικό καμφοράς, τοποθετήστε μερικά κομμάτια καμφοράς σε ένα μπολ με νερό και τοποθετήστε το στο κέντρο του δωματίου. Φροντίστε να αποφύγετε τυχόν ανοιχτές φλόγες καθώς η καμφορά είναι πολύ εύφλεκτη.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολλές σπιτικές επιλογές DIY για να φτιάξετε το δικό σας αντικουνουπικό. Με λίγη δημιουργικότητα και μερικά φυσικά συστατικά, μπορείτε εύκολα να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από το σπίτι σας.

Αιθέρια Έλαια

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους για να κρατήσουν μακριά τα κουνούπια. Μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους είναι η δημιουργία ενός απωθητικού σπρέι με βάση το λάδι. Αναμείξτε 10-20 σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο όπως λεβάντα, σιτρονέλλα ή μέντα με ένα φλιτζάνι νερό και χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι σπρέι για να εφαρμόσετε το μείγμα στο δέρμα σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια για να διώξετε τα κουνούπια από ένα δωμάτιο. Δοκιμάστε μερικές από τις παρακάτω οδηγίες: Προσθέστε 10-20 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας σε 8-10 ουγγιές νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και θολώστε το δωμάτιο για μια άμεση ανανέωση.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν διαχύτη λαδιού, τοποθετώντας μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου σε ένα βαμβάκι και τοποθετώντας το κοντά στα σημεία εισόδου ή στα παράθυρα του δωματίου από όπου υποψιάζεστε ότι εισέρχονται τα κουνούπια.

Κεριά Citronella

Τα κεριά Citronella είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τον εξωτερικό σας χώρο. Απλώς ανάψτε μερικά κεριά γύρω από τον εξωτερικό σας χώρο και η σιτρονέλλα θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα σφάλματα.

Προσπαθήστε να τοποθετήσετε τα κεριά περιμετρικά του χώρου για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετή κάλυψη με σιτρονέλλα για να διώξετε τα κουνούπια έξω από το δωμάτιο. Φροντίστε να προσέχετε τα κεριά ενώ καίγονται για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλή και ασφαλή.

Πως να διωξω τα κουνουπια απο το δωματιο

Λάδι ευκαλύπτου λεμονιού

Μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε για μια φυσική θεραπεία για να διώξετε τα κουνούπια από το δωμάτιο. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν έχετε μια μεγάλη περιοχή να καλύψετε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε μερικές σταγόνες από το λάδι σε έναν διαχύτη ή έναν υγραντήρα.

Το έντονο άρωμα του λαδιού θα διώξει τα κουνούπια και θα τα εμποδίσει να επιστρέψουν. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε μερικές σταγόνες από το λάδι με νερό και να το ψεκάσετε στις γωνίες του δωματίου για επιπλέον προστασία.

Ποιά φυτά κρατούν τα κουνούπια μακριά;

Τα τσιμπήματα κουνουπιών μπορεί να είναι μια ενοχλητική και ενοχλητική ενόχληση, αλλά ευτυχώς, υπάρχουν μερικά φυτά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τα απωθήσετε και να τα κρατήσετε μακριά από τον χώρο σας. Αυτά τα φυτά μπορούν να παρέχουν έναν φυσικό, χωρίς χημικές ουσίες τρόπο για να διώξουν τα κουνούπια από το δωμάτιο και είναι γενικά εύκολο να αναπτυχθούν και να διατηρηθούν.

Ένα από τα πιο δημοφιλή αντικουνουπικά φυτά είναι η Citronella. Αυτό το φυτό είναι μέλος της οικογένειας των γερανιών και είναι γνωστό για την ικανότητά του να απομακρύνει τα κουνούπια. Έχει ένα φυσικό, άρωμα λεμονιού που βοηθά να κρατήσει μακριά τα κουνούπια και μπορεί να φυτευτεί έξω και σε γλάστρες ή δοχεία. Τα φυτά Citronella πρέπει να τοποθετούνται σε ηλιόλουστες, ζεστές περιοχές και πρέπει να έχουν άφθονο νερό.

Ένα άλλο εξαιρετικό φυτό απωθητικού κουνουπιών είναι οι κατιφέδες. Αυτά τα ζωηρόχρωμα λουλούδια δεν είναι μόνο ελκυστικά, αλλά το έντονο άρωμά τους βοηθά να κρατήσει μακριά τα κουνούπια. Οι κατιφέδες πρέπει να φυτεύονται σε περιοχή με άφθονο ήλιο και να ποτίζονται τακτικά.

Αν ψάχνετε για ένα πιο διακριτικό απωθητικό κουνουπιών, η λεβάντα είναι μια καλή επιλογή. Αυτό το αρωματικό βότανο είναι γνωστό για το χαλαρωτικό του άρωμα και την ικανότητά του να απωθεί τα κουνούπια. Η λεβάντα πρέπει να φυτεύεται σε ηλιόλουστο σημείο και χρειάζεται άφθονο νερό και καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Τέλος, ο βασιλικός είναι ένα άλλο κοινό αντικουνουπικό. Έχει ένα ευχάριστο, γήινο άρωμα που είναι γνωστό ότι διώχνει τα κουνούπια μακριά. Ο βασιλικός πρέπει να φυτεύεται σε περιοχή με άφθονο ηλιακό φως και να ποτίζεται τακτικά για να διατηρείται υγιής.

Με αυτά τα χρήσιμα φυτά, μπορείτε εύκολα να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια και να απολαύσετε τον εξωτερικό σας χώρο χωρίς να σας τσιμπήσουν.

Citronella Grass

είναι αποτελεσματικό στο να απομακρύνει τα κουνούπια από το σπίτι σας. Ένας εύκολος τρόπος για να τα κρατήσετε έξω από το δωμάτιό σας είναι να φυτέψετε γρασίδι σιτρονέλλας μέσα και γύρω από το σπίτι σας. Αυτό το αρωματικό γρασίδι έχει μια ξεχωριστή μυρωδιά που δεν αντέχουν τα κουνούπια και θα τα εμποδίσει να μπουν στο σπίτι.

Και επειδή είναι φυσικό φυτό, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη χρήση σκληρών χημικών ουσιών γύρω από το σπίτι σας. Μπορείτε επίσης να το καλλιεργήσετε σε εσωτερικό χώρο σε γλάστρα ή δοχείο για να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από συγκεκριμένα δωμάτια. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετό ηλιακό φως και νερό και το άρωμα citronella θα κάνει τα υπόλοιπα.

Είδος δυόσμου (catnip)

είναι ένας υπέροχος τρόπος για να διώξετε τα κουνούπια από το δωμάτιο. Το Catnip είναι ένα φυσικό απωθητικό κουνουπιών που είναι ασφαλές για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα τους. Η φύτευση φυτών catnip γύρω από το σπίτι σας θα βοηθήσει στην απώθηση των κουνουπιών και είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη στον κήπο σας!

Για να χρησιμοποιήσετε το catnip ως απωθητικό, τρίψτε τα αποξηραμένα φύλλα και τους μίσχους και πασπαλίστε τα γύρω από τους εξωτερικούς χώρους σας. Μπορείτε επίσης να βράσετε τα φύλλα και να κρεμάσετε την κατσαρόλα σε στρατηγικά σημεία της αυλής σας, σε εσωτερικούς χώρους αυτό θα σας βοηθήσει να τα απομακρύνετε. Αυτό θα τους εμποδίσει επίσης να εισέλθουν στο σπίτι σας, καθώς το άρωμα του catnip είναι δυσάρεστο για τα κουνούπια.

Λεβάντα

Θέλετε έναν φυσικό τρόπο να κρατήσετε μακριά αυτά τα ενοχλητικά κουνούπια; Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λεβάντα! Αυτό το αρωματικό βότανο είναι γνωστό για τις ηρεμιστικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες, αλλά η μυρωδιά μπορεί απλώς να είναι αυτή που διώχνει τα κουνούπια από το δωμάτιο.

Απλώς αγοράστε λίγο λάδι λεβάντας ή αποξηραμένα μπουμπούκια και τοποθετήστε το σε ένα μπολ όπου κι αν κάθεστε. Η μυρωδιά θα παραμείνει και θα δυσκολέψει τα κουνούπια να εισέλθουν στην περιοχή. Δοκιμάστε να κάψετε λίγη λεβάντα σε έναν διαχύτη για να έχετε πιο συμπυκνωμένη μυρωδιά και περισσότερη προστασία από τα κουνούπια.

Άλλες συμβουλές

Εκτός από τη χρήση φυσικών εντομοκτόνων και απωθητικών, υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποτρέψετε και να ελέγξετε τις προσβολές από κουνούπια. Αν θέλετε να μάθετε πώς να διώχνετε τα κουνούπια από το δωμάτιο, ακολουθούν μερικές συμβουλές:

  • Κλείστε και σφραγίστε τα παράθυρα και τις πόρτες για να κρατήσετε τα κουνούπια έξω από το σπίτι. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε οθόνες σε όλα τα παράθυρα και να τις διατηρείτε σε καλή κατάσταση.
  • Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες μέσα στο σπίτι. Τα κουνούπια δεν συμπαθούν τον άνεμο και οι ανεμιστήρες μπορούν να τα κρατήσουν μακριά.
  • Καθαρίστε τυχόν λιμνάζοντα νερά γύρω από το σπίτι και την αυλή σας για να αποτρέψετε την αναπαραγωγή κουνουπιών εκεί. Φροντίστε να αλλάζετε τακτικά το νερό στα λουτρά πουλιών, να αδειάζετε παλιά ελαστικά και να επισκευάζετε τυχόν εξωτερικές βρύσες που παρουσιάζουν διαρροή.
  • Επισκευάστε τυχόν ρωγμές ή τρύπες σε εξωτερικές κατασκευές, όπως τοίχους, υπόστεγα και άλλες κατασκευές, για να αποτρέψετε την είσοδο των κουνουπιών στο σπίτι.
  • Φυτέψτε μερικά αντικουνουπικά φυτά, όπως λεβάντα, σιτρονέλλα και μέντα, γύρω από το σπίτι σας. Η μυρωδιά αυτών των φυτών θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια.
  • Αποφύγετε τη χρήση αρωμάτων και άλλων αρωματικών προϊόντων σώματος σε εξωτερικούς χώρους, καθώς μπορούν να προσελκύσουν τα κουνούπια.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και μπορείτε να κρατήσετε με επιτυχία τα κουνούπια μακριά χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε σκληρές χημικές ουσίες!

Η Ηλεκτρική Συσκευή Απορρόφησης Κουνουπιών είναι πολύ αποτελεσματική για την άμεση εξάλειψη των κουνουπιών, των μυγών και άλλων ιπτάμενων εντόμων από την Koulara. Μια θανατηφόρα παγίδα για τα έντομα, αφού το φως LED UV του τα έλκει και η μεγάλη του δύναμη αναρρόφησης τα αιχμαλωτίζει και τα εναποθέτει σε μια θήκη όπου παγιδεύονται και χτυπιούνται χωρίς δυνατότητα διαφυγής. Αυτή η λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας είναι θανατηφόρος για τα κουνούπια, αλλά αβλαβής για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια.

Επιπλέον, είναι αθόρυβη, καθαρή, ασφαλές και σέβεται το περιβάλλον, καθώς δεν χρειάζεται χημικά ή τοξικά προϊόντα, ούτε αναδύει άσχημες μυρωδιές, ούτε ενοχλητικούς θορύβους, έτσι ώστε να σας επιτρέπει να κοιμάστε ήρεμα κατά τη διάρκεια της νύχτας χωρίς να επηρεάζει τον ύπνο ή την ξεκούρασή σας.

Διαβάστε επίσης