• 17 Μαΐου 2024,

Μάθε πως να χαρίσεις ΖΩΗ Vol.2: Παρασκευή 23/06 στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας

 Μάθε πως να χαρίσεις ΖΩΗ Vol.2: Παρασκευή 23/06 στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας

Η Aστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία χορού Step Up Kavala με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας, σας προσκαλούνε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στην ζωή!

Μαθαίνουμε πως  μπορούμε να  χαρίσουμε ζωή σε συνανθρώπους μας  που νοσούν από λευχαιμία. Ενημερωνόμαστε για τη σπουδαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων και συλλέγουμε δείγματα στοματικού επιχρίσματος (σάλιου)  από νέους εθελοντές δότες  με τη βοήθεια του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας και του Συλλόγου ‘’ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ’’.

Παράσταση  ¨Είμαστε δυνατές, είμαστε ΓΥΝΑΙΚΕΣ¨ από τη σχολή χορού Step Up Kavala  με πάνω από 80 χορεύτριες αφιερωμένη στη Γυναίκα που στη σύγχρονη κοινωνία, καλείται καθημερινά να αναλάβει δεκάδες ρόλους φέρνοντας τους όλους εις πέρας .

Πέφτει, σηκώνεται , προσπαθεί , δεν σταματά ποτέ, γίνεται υπερήρωας, γίνεται αερικό…Αναγεννάται. Μια εκδήλωση εμπνευσμένη από τον αγώνα που έδωσε με την οξεία λευχαιμία η Καβαλιώτισσα Ρεγγίνα Μακέδου ¨χορεύοντας¨ τον καρκίνο της.

Δίνοντας χαρά και ελπίδα με αυτόν τον τρόπο και σε άλλους νοσούντες,  παροτρύνοντας παράλληλα συνεχώς όλο και περισσότερο κόσμο σε όλη την Ελλάδα να γίνουν εθελοντές δότες. Κατόπιν της επιτυχημένης της μεταμόσχευσης μυελού των οστών ένα χρόνο πριν, είναι απαραίτητο να συνεχίζουμε τις δράσεις ενημέρωσης των πολιτών στοχεύοντας μέσω της αλληλεγγύης στην αύξηση εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων, δίναντας ελπίδα σε περισσότερους συνανθρώπους μας.

Πέρυσι φτάσαμε τους 150 νέους δότες! Μάθε Πως Να Χαρίσεις Ζωή & όλοι μαζί θα καταφέρουμε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό νέων δοτών!

Παρασκευή  23 Ιουνίου στην κεντρική Πλατεία Καβάλας.

18:00 – Έναρξη εκδήλωσης  Μάθε πως να χαρίσεις  ΖΩΗ Vol.2

18:00- 22:00 – Ενημέρωση για τον τρόπο που μπορείς να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών και λήψεις δειγμάτων σιέλου από νέους δότες από το Σύλλογο Εθελοντών κατά του καρκίνου  Ν. Καβάλας

Παράλληλα και μέχρι την έναρξη της παράστασης θα υπάρχει Party για μικρους και μεγάλους με Dj και performers ξεσηκώνοντας τον κόσμο να χορέψουν όλοι μαζί γιορτάζοντας την ζωή!

 20:00 – Χαιρετισμός από την Ξακοπούλου Κέλυ – Πρόεδρο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας  Step Up Καβάλα

Ομιλήτριες

Στέλλα Αργυρίου – ψυχολόγος, σύμβουλος για θέματα ψυχικής υγείας  του Δήμου Καβάλας

Κεντρική ομιλήτρια: Ρεγγίνα Μακέδου – Γυμνάστρια

20:30 – Παράσταση  Είμαστε Δυνατές, Είμαστε Γυναίκες από τη σχολή χορού

Step Up Kavala

 

ια να εγγραφείς ως εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο μυελού των οστών αρκεί:

1)Να είσαι 18-45 ετών, υγιής

2)Να συμπληρώσεις αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό.

3)Να δώσεις δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου) .

Το δείγμα αυτό αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο για την εξέταση της ιστικής σου ταυτότητας και ανώνυμα, με έναν κωδικό αριθμό, καταχωρείσαι στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Σε αυτό το αρχείο βρίσκονται οι ελπίδες των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης