• 26 Απριλίου 2024,

Πώς θα δώσετε καλοκαιρινό αέρα στο σπίτι σας

 Πώς θα δώσετε καλοκαιρινό αέρα στο σπίτι σας

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και η διάθεσή σας είναι λογικό να είναι και αυτή πλήρως καλοκαιρινή και να περιμένετε με ανυπομονησία τις διακοπές. Μέχρι τότε όμως γιατί να μη φέρετε το καλοκαίρι και τις διακοπές στο σπίτι σας; Είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε πολλές λύσεις ώστε να δώσετε έναν καλοκαιρινό αέρα στο χώρο σας, χωρίς να προβείτε απαραίτητα σε μία ανακαίνιση σπιτιού. Ας δούμε λοιπόν όλα τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να το πετύχετε.

Τα παστέλ χρώματα και τα λουλούδια πρόκειται να σας φτιάξουν τη διάθεση και να φέρουν αέρα καλοκαιριού στο χώρο σας. Ιδανικά μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά λουλούδια σε ένα vintageξύλινο έπιπλο και σε συνδυασμό με κάποια χρωματιστά αντικείμενα, να δημιουργήσετε μία όμορφη διακοσμητική γωνιά σε όποιο χώρο του σπιτιού σας επιθυμείτε.

Το μπλε είναι αναμφίβολα το χρώμα – κατατεθέν του καλοκαιριού, και σίγουρα θυμίζει και σε εσάς νησί και θάλασσα. Προκειμένου να απολαύσετε την ηρεμία που χαρίζει το χρώμα αυτό στο χώρο και σε εσάς, δε χρειάζεται να βάψετε απαραίτητα τους τοίχους του σπιτιού  σας μπλε, όμως μπορείτε κάλλιστα να προμηθευτείτε ορισμένα διακοσμητικά αντικείμενα σε μπλε χρώμα. Έχετε πολλές επιλογές στη διάθεσή σας, όπως το να τοποθετήσετε μπλε ριχτάρια στον καναπέ ή στο κρεβάτι σας, μπλε διακοσμητικά μαξιλάρια, καθώς και ριγέ άσπρα-μπλε χαλάκια στο υπνοδωμάτιό σας, στην κουζίνα ή στο μπάνιο σας.

Για μία άκρως καλοκαιρινή εικόνα στο υπνοδωμάτιό σας, δοκιμάστε να κρεμάσετε πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού σας το αγαπημένο σας ριχτάρι ή πετσέτα σε καλοκαιρινά χρώματα. Διατηρώντας τα χρώματα ουδέτερα στο υπόλοιπο δωμάτιο, και τοποθετώντας και ορισμένα διακοσμητικά σε λευκό χρώμα, να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πετυχημένο.

Για ένα σπίτι με καλοκαιρινή διάθεση δε χρειάζονται πολλά πράγματα, αλλά μερικές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγμα, τα πιο ελαφριά υφάσματα που θα χρησιμοποιήσετε στη διακόσμηση των χώρων σας, καθώς και κάποια καλοκαιρινά διακοσμητικά στοιχεία. Μπορείτε για παράδειγμα να αλλάξετε τα πόμολα στις ντουλάπες σας ή στις συρταριέρες σας με κάποια που θα έχουν καλοκαιρινά σχέδια όπως κοχύλια ή αστερίες, ή να τοποθετήσετε καλοκαιρινά στοιχεία πάνω στα παλιά σας πόμολα.

Εάν σας αρέσουν οι κατασκευές, αυτή είναι η ιδανική εποχή για να πειραματιστείτε με αυτές. Μπορείτε να δοκιμάσετε για παράδειγμα να φτιάξετε το δικό σας καλοκαιρινό φωτιστικό, με ένα καπέλο πορτατίφ σε λευκό χρώμα, στο οποίο θα κολλήσετε διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, όπως μικρά βότσαλα, αστερίες ή κοχύλια.

Για τη διακόσμηση λοιπόν του χώρου σας με καλοκαιρινό τρόπο, δε χρειάζεται να προχωρήσετε στηνκατασκευή σπιτιούσε έναν παραθαλάσσιο προορισμό που πάντα ονειρευόσασταν. Υπάρχουν όπως είδατε πολλές λύσεις ώστε να φέρετε το καλοκαίρι στο σπίτι σας, χωρίς να φύγετε από αυτό.

Άρθρο από ανακαίνιση σπιτιού – DynamicGroup.gr

Διαβάστε επίσης