• 26 Απριλίου 2024,

Πότε θα αποπερατωθούν η Μεγάλη Λέσχη και η Δημοτική Καπναποθήκη;

 Πότε θα αποπερατωθούν η Μεγάλη Λέσχη και η Δημοτική Καπναποθήκη;

Κατόπιν της τελευταίας παρατάσεως που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας για την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης της Μεγάλης Λέσχης, το χρονικό περιθώριο της εργολαβίας λήγει στο τέλος Οκτωβρίου. Η παράταση εγκρίθηκε και από την περιφέρεια ενώ αποκαταστάθηκαν θα ζητήματα τα οποία υπήρχαν με την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων. Προσφάτως τακτοποιήθηκε και το ζήτημα με τον χρωματισμό για την εξωτερική βαφή του κτηρίου. Έτσι, ο αντιδήμαρχος Δημοσθένης Τουλκίδης εμφανίστηκε σίγουρος από το ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ότι τελικά το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου θα τηρηθεί.

Για την επίπλωση του κτηρίου υπάρχει κι ένα υποέργο το οποίο αφορά στις προμήθειες. Επειδή ακριβώς σημειώνονταν καθυστέρηση με την εργολαβία υπήρξαν ενδοιασμοί για τον χρόνο έναρξης του υποέργου των προμηθειών, διότι είναι γνωστές οι δυσκολίες οι οποίες ανακύπτουν στα συν-χρηματοδοτούμενα έργα. Από τη στιγμή όμως που επικρατεί βεβαιότητα για το χρόνο ολοκλήρωσης του κύριου έργου η διοίκηση θα προχωρήσει και στη διαδικασία της προμήθειας του εξοπλισμού. Ο κ. Τουλκίδης επομένως διευκρίνισε ότι ο χώρος θα είναι απολύτως έτοιμος κι εξοπλισμένος ώστε να ανοίξει για το κοινό και να λειτουργήσει την επόμενη χρονιά και συγκεκριμένα το αργότερο το Σεπτέμβρη του 2018.

Φοβερή καθυστέρηση έχει σημειωθεί και στον διαγωνισμό για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση της Δημοτικής Καπναποθήκης, που έχει προκηρυχθεί ήδη τρεις φορές. Λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων σε ορισμένα έργα, διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος, παρατηρούνται εξελίξεις όπως να κλείνουν κάποιες εταιρείες που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς ή να μην υπάρχουν πλέον τα υλικά που προβλέπονταν στις προκηρύξεις των προμηθειών.

Αν και ο εξοπλισμός της Δημοτικής Καπναποθήκης έχει παραδοθεί, το πρόβλημα εστιάζεται στην ολοκλήρωση των ηλεκτρολογικών προμηθειών από εταιρεία που έκλεισε. Ο δήμος δηλαδή δίνει μάχη προκειμένου το πρόβλημα των ηλεκτρολογικών να λήξει χωρίς να απαιτηθεί νέα προμήθεια και προκειμένου η Δημοτική Καπναποθήκη να είναι λειτουργική εντός του 2018.

Διαβάστε επίσης