• 19 Απριλίου 2024,

Επιστολή Μαρκουλίδη προς τον Μπάμπη Ευσταθιάδη

 Επιστολή Μαρκουλίδη προς τον Μπάμπη Ευσταθιάδη

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ

“Περί αυλοκολάκων”

Καβάλα, 22/9/2017

Αγαπητέ κ. Ευσταθιάδη,

Μετά το δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 22/9 η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας περί της απαγόρευσης ενασχόλησής σας με οτιδήποτε αφορά το ποδόσφαιρο, αποστείλατε μια απαντητική ανακοίνωση, η οποία σε ένα σημείο της μιλάει για “φωτογραφίες στο ενωσιακό με τους αυλοκόλακες να παραποιούν την αλήθεια του ενωσιακού γηπέδου.”

κ. Ευσταθιάδη, η πρόσκληση που απηύθυνε η διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας για την μετάβαση εκπροσώπων των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης στο ενωσιακό γήπεδο το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, αφορούσε όλα τα τοπικά ΜΜΕ – και απεστάλη και στο Kavala Portal, το οποίο και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτό.

Ως εκ τούτου, ο χαρακτηρισμός σας περί “αυλοκολάκων” συμπεριλαμβάνει και εμένα – και ειλικρινά, κάτι τέτοιο μού προξενεί απορία και έκπληξη, από την στιγμή που ούτε με έχετε γνωρίσει προσωπικά, ούτε έχετε συνομιλήσει μαζί μου είτε δια ζώσης είτε δια τηλεφώνου, ούτε καν κάνετε τον κόπο να αποστέλλετε τις ανακοινώσεις της παράταξής σας. Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ούτε ο εκλεγμένος πρόεδρος της ΕΠΣΚ Μιχάλης Παπαδόπουλος με γνωρίζει προσωπικά (γνωριστήκαμε στην συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της παράταξής του, την περασμένη άνοιξη, και από τότε ξαναμιλήσαμε το περασμένο Σάββατο).

 

Προσωπικά δεν ασχολούμαι με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στον βαθμό που ασχολούνται άλλοι εκλεκτοί δημοσιογράφοι που το παρακολουθούν εδώ και χρόνια –και καλά κάνουν. Συνεπώς ούτε γνωρίζω ιδιαίτερα αλλά ούτε με ενδιαφέρει το όποιο παρασκήνιο υπάρχει ή υπήρξε τα τελευταία χρόνια στην ΕΠΣ Καβάλας. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη διοίκηση της ΕΠΣ Καβάλας, αρμόδιο όργανο για την επίλυσή του είναι τα δικαστήρια (στα οποία, ως γνωστόν, έχετε ήδη προσφύγει).

 

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι αντίκρισα με τα ίδια μου τα μάτια ένα αθλητικό κέντρο το οποίο κατασκευάστηκε για να αποτελέσει ένα “στολίδι”, ένα σημείο αναφοράς για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, και το οποίο έχει μετατραπεί σε αυτό:

 

 

Αν αυτό θεωρείτε ότι οι εικόνες αυτές είναι προϊόν “παραποίησης της αλήθειας” και “αυλοκολακείας” τότε δεν έχω να πω κάτι παραπάνω.

 

Θεωρώ, λοιπόν, πως είναι καλύτερο –αφού πρώτα ζητήσετε μια συγνώμη για τον χαρακτηρισμό προς το πρόσωπό μου- να απαντήσετε ξεκάθαρα και με σαφή επιχειρήματα για το πώς το ενωσιακό γήπεδο έχει αποκτήσει την μορφή που αντικρίσατε -από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια ήσασταν πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας- παρά να μιλάτε για “αυλοκολακείες”

 

Ίσως να το έχετε κάνει στο παρελθόν, αλλά ακόμα και έτσι δεν πιστεύω πως θα είναι πρόβλημα για εσάς να το ξανακάνετε. Εφόσον έχετε μιλήσει για “παραποίηση της αλήθειας” είναι εύλογο να πιστέψω ότι θεωρείτε πως δεν έχετε ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή την στιγμή το ενωσιακό γήπεδο. Δεν μένει παρά να το τεκμηριώσετε.

 

Με εκτίμηση,
Αναστάσιος Μαρκουλίδης
Δημοσιογράφος-Διαχειριστής Kavala Portal

 

Υ.Γ.: Επειδή θεωρώ ότι, αν και εφόσον απαντήσετε, ενδέχεται να πείτε πως “δεν εννοούσα εσάς προσωπικά, αλλά άλλους που βρέθηκαν μαζί σας”, να εξηγήσω προκαταβολικά πως μια τέτοια απάντηση δεν θα με ικανοποιήσει στο ελάχιστο.

 

Πέραν του ότι όλοι όσοι εργάζονται στον χώρο των ΜΜΕ στην Καβάλα (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που μετέβησαν στο ενωσιακό γήπεδο το περασμένο Σάββατο) είναι και έμπειροι και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι αλλά και απλοί άνθρωποι του μεροκάματου και της διπλανής πόρτας (και ο χαρακτηρισμός “αυλοκόλακες” δεν τους εκφράζει σε καμία περίπτωση),

 

αν έχετε κάποιο πρόβλημα με συγκεκριμένους δημοσιογράφους μπορείτε είτε να τους κατονομάσετε είτε να μιλήσετε για “μερίδα δημοσιογράφων”. Το να κατηγορείτε άπαντες για “αυλοκολακεία” και “παραποίηση της αλήθειας”, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, δεν είναι δα και πολύ σωστό από μέρους σας.

Διαβάστε επίσης