«Πουλάμε φρέσκο ψωμί, διατηρημένο τα σούπερ μάρκετ» λένε οι αρτοποιοί (video)

 «Πουλάμε φρέσκο ψωμί, διατηρημένο τα σούπερ μάρκετ» λένε οι αρτοποιοί (video)

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε ξενοδοχείο της Καβάλας ενημερωτική ημερίδα της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας.

Μέσω της οποίας αναδείχθηκαν τα προβλήματα του κλάδου, τα οποία υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα κι απειλούν τα μικρομεσαία αρτοποιία. Τους λεγόμενους «φούρνους της γειτονιάς». Στη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε μελέτη της Ομοσπονδίας που αποδεικνύει τα προβλήματα και τους κινδύνους κλεισίματος καταστημάτων.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μιχάλης Μούσιος υποστήριξε ότι οι φούρνοι δεν είχαν καμία υποστήριξη από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αναφέρθηκε αντίθετα στην στήριξη από την Κυβέρνηση της διαδικασίας πώλησης ψωμιού από τα σούπερ μάρκετ. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα το θεσμό «Καλάθι του Νοικοκυριού».

Ο κ. Μούσιος επανέλαβε ότι το φρέσκο ψωμί είναι αυτό που πωλούν οι φούρνοι της γειτονιάς κι έχει παραχθεί εντός των προηγούμενων 24 ωρών. Για το ψωμί των σούπερ μάρκετ είπε ότι είναι διατηρημένο ψωμί. Το οποίο πωλείται ακριβότερα από τα ψωμιά των φούρνων. Μεγάλο πρόβλημα είναι οι λογαριασμοί ρεύματος. Οι παρόντες αρτοποιοί σημείωσαν το πρόβλημα ως το βασικότερο. Σύμφωνα επίσης με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας η κατανάλωση από τους φούρνους μειώθηκε σε ποσοστό 20%. «Πουλάμε στο κόστος» είπε επίσης ο κ. Μούσιος.

Την ημερίδα παρακολούθησε ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει η Κυβέρνηση ώστε να στηρίξει τους μικρομεσαίους. Παρέστη και μίλησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ κ.Απόστολος Παυλίδης. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας πρότεινε να γίνει διαφημιστική καμπάνια για τους φούρνους της γειτονιάς. Αυτό είπε μπορεί να το αναλάβει το Επιμελητήριο και μετά από συνεργασία με τη Συντεχνία Αρτοποιών Ν. Καβάλας.

Ο κ. Δέμπας είπε ότι οι αρτοποιοί θα πρέπει να πιέσουν περισσότερο την Κυβέρνηση ώστε να τους στηρίξει με ειδικά προγράμματα. Τέλος αρνητικά σχολιάστηκε το γεγονός ότι την ημερίδα παρακολούθησαν σχετικά λίγοι αρτοποιοί του Ν. Καβάλας.

Διαβάστε επίσης