• 3 Μαΐου 2024,

Προεκλογική δραστηριότητα Ειρήνης Βρανά

 Προεκλογική δραστηριότητα Ειρήνης Βρανά

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας της Π.Ε  Καβάλας κυρία Ειρήνη Βρανά  επισκέφθηκε  τα γηροκομεία της πόλης της Καβάλας  και συναντήθηκε με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας κύριο Γερόπουλο Αχιλλέα.

Η κ. Βρανά  αρχικά επισκέφθηκε το Πουλίδειο Γηροκομείο όπου συναντήθηκε  με το Διευθυντή του,  κύριο Τσιβελεκίδη  Χάρη και  τα μέλη της διοίκησης της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών, κυρία Νικολαΐδου Σμαρώ, κυρία Κακτούρα Εφη και κυρία Δαδάμη Κολοκοτρώνη Μαρία.

Η συμμετοχή της υποψήφιας βουλευτού  στον πολιτικό αγώνα των εκλογών της 21ης Μαΐου, οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά κυρίως η ενημέρωση της κυρίας Βρανά σχετικά με το κύριο έργο της Αδελφότητας στο Πουλείδιο Γηροκομείο,  ήταν τα θέματα που μονοπώλησαν την συζήτηση.

Οι αναγκαιότητες άλλα και το καθεστώς λειτουργίας της ιστορικής μονάδας φιλοξενίας ηλικιωμένων και χρόνιων παθήσεων  εκτέθηκαν στην υποψήφια βουλευτή προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για τα προβλήματα και τις ανάγκες της δομής.

Στη συνέχεια η κα Βρανά επισκέφθηκε το Κωνστάντιο Γηροκομείο όπου και είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Διευθυντή του κύριο Κίμωνα Παπουτσή καθώς της εξηγήθηκαν θέματα διαδικαστικά για τα οποία η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας ήδη έχει λάβει θέση όπως η νέα νομοθετική ρύθμιση που δίνει την δυνατότητα οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων να μπορούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ “εξασφαλίζοντας στους διαμένοντες ασφαλές και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και καλύπτοντας ημερήσιο τροφείο”.

Στο Προκόπιο  Γηροκομείο, η υποψήφια βουλευτής  συζήτησε με τον Διευθυντή της  Μονάδας Φροντίδος Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων της Ιεράς Μητρόπολις Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου «Ο Άγιος Σίλας», κύριο Απότα Κομνηνό και ενημερώθηκε για τα πολλά κενά που υπάρχουν στις Δομές Ανοιχτής Φιλοξενίας και πως η εύρεση νοσηλευτικού προσωπικού αποτελεί το κύριο θέμα προβληματισμού πανελλαδικά.

Η κύρια Βρανά σημείωσε την αναγκαιότητα  η Τρίτη Ηλικία να ζει με αξιοπρέπεια και υποστήριξε την πεποίθηση πως οι δομές φροντίδας απαιτείται να έχουν την αμέριστη στήριξη της πολιτείας τονίζοντας ότι “ η φροντίδα των ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων δεν αποτελεί επάγγελμα για τους εμπλεκόμενους αλλά “διακόνημα”  και λειτούργημα.

“Οφείλουμε την συμπαράσταση και την δέσμευση στήριξης επί του πρακτέου και όχι φιλολογικά. Οι δομές αυτές αντικαθιστούν την οικογενειακή αγκαλιά και όσοι έχουμε νιώσει οικογένεια είτε βιολογική είτε πνευματική, ξέρουμε καλά πως οικογένεια, σημαίνει  ασφάλεια, δοτικότητα, έγνοια, φροντίδα και άνευ όρων αγάπη . Λέμε συχνά ‘ότι τα παιδιά  όλου του κόσμου είναι δικά μας παιδιά, έτσι και όλοι οι ηλικιωμένοι του κόσμου είναι γονείς όλων μας”.

Η υποψήφια βουλευτής  στην συνέχεια είχε θεσμική συνάντηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου κύριο Γερόπουλο Αχιλλέα με τον οποίο συζητήθηκαν  θέματα όπως η υποστελέχωση των νοσοκομείων της χώρας, η εφαρμογή της  ποιοτικής αξιολόγησης των στελεχών με αντικειμενικούς δείκτες και η  προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη να συνεχίσει την αναμόρφωση του χώρου της υγείας για την επόμενη τετραετία.

Με το πέρας της συνάντησης η κυρία Ειρήνη Βρανά δήλωσε:

“Ο τομέας  της υγείας πράγματι άντεξε  κατά την διάρκεια της πανδημίας  και συντάσσομαι με τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη για το ότι  αποτελεί  πρόκληση άλλα και ευκαιρία για την χώρα.

Ήδη στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας τρέχουν έργα  και  προγράμματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υποδομών και έπεται και συνέχεια. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  θα έχει μεγάλη στοχοπροσήλωση κατά την δεύτερη τετραετία στην καταπολέμηση των παθογενειών και η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί προτεραιότητα όλων μας.”

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης