Προετοιμασίες στην αγορά για την επαναλειτουργία επιχειρήσεων από 4 Μάη

 Προετοιμασίες στην αγορά για την επαναλειτουργία επιχειρήσεων από 4 Μάη

Τη σύγχρονη και ασφαλή οδό του διαδικτύου, ειδικότερα του facebook, ακολουθούν αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Καβάλας για να κάνουν γνωστό ότι επαναλειτουργούν ή ετοιμάζονται για κάτι τέτοιο.

Οι ανακοινώσεις αυτού του είδους είναι συνεχείς.

Χωρίζονται δε σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που ξαναλειτουργούν- καλώς εχόντων των πραγμάτων- από τη Δευτέρα 4 Μάη, σε όσους ήδη λειτούργησαν την επιχείρηση τους.

Η οποία το προηγούμενο διάστημα ήταν κλειστή. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν υπηρεσίες καφέ (και όχι μόνο) «take away». Όπως φαίνεται αυτές έκλεισαν για να εξασφαλίσουν την υποστήριξη από το κράτος με τα γνωστά υφιστάμενα μέτρα.

Εφόσον αυτό εκτιμούν ότι «κλείδωσε», έγινε ή θα γίνει, μπορούν να επανέλθουν στην υπό όρους λειτουργία τους. Το κάνουν και σπεύδουν να το γνωστοποιήσουν στο διαδίκτυο. Στην άλλη κατηγορία ανήκουν κυρίως κουρεία και κομμωτήρια. Δηλώνουν ότι επαναλειτουργούν από τις 4 Μάη και προετοιμάζονται. Θέτουν υπόψη του κοινού ακόμη και τη διαδικασία των ραντεβού.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος στην αγορά. Αφορά όσους είναι βέβαιο ότι θα ξαναλειτουργήσουν. Η άλλη όψη έχει σχέση με τα αξεπέραστα προβλήματα, με τους προβληματισμούς μικρομεσαίων επαγγελματιών. Ορισμένοι από τους οποίους μάλλον δεν θα επανέλθουν. Είναι κάτι που θα φανεί στην ώρα του.

Κι ενώ όλα αυτά θέτουν την αγορά σε κίνηση, έστω προετοιμασία κίνησης, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου ετοιμάζεται επίσης. Σε συνεδρίαση της διοίκησης εντός των ημερών θα αποφασιστεί να μην υπάρξουν συνδρομές μελών για τους επόμενους μήνες ενώ μαζί με Επιμελητήριο- Δήμο Καβάλας- Δημωφέλεια θα γίνει διαφημιστική καμπάνια για τη στήριξη της τοπικής αγοράς. Όσο για τη Λευκή Νύχτα, μετατίθεται όπως είναι φυσικό για να γίνει μάλλον το Φθινόπωρο. Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας υλοποίησε πρόσφατα δωρεά ειδών πρώτης ανάγκης στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Διαβάστε επίσης