• 6 Μαΐου 2024,

Θα τελειώσει ως τον Σεπτέμβρη το έργο του 12ου δημοτικού σχολείου;

 Θα τελειώσει ως τον Σεπτέμβρη το έργο του 12ου δημοτικού σχολείου;

Στις 7 σήμερα το απόγευμα με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Αν και τα θέματα στην ημερήσια διάταξη είναι μόνο 10, η συνεδρίαση αναμένεται να είναι μεγάλης χρονικής διάρκειας κι ως συνήθως ενδιαφέρουσα. Εκτός απροόπτου και ως έκτακτο θέμα θα συζητηθεί το γνωστό και επίκαιρο ζήτημα οικονομικής ενίσχυσης της ΔΕΥΑΚ.

Κάτι που προτείνεται να γίνει μέσω του Δήμου Καβάλας και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Θα συζητηθεί επίσης η γενικότερη οικονομική κατάσταση του Δήμου Καβάλας μέσω των στοιχείων – αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού- για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Και τα δύο αυτά θέματα απασχόλησαν την Παρασκευή τη τηλεδιάσκεψη του Θόδωρου Μουριάδη με τους επικεφαλής του Δήμου Καβάλας. Υπάρχει με λίγα λόγια μια πρώτη συζήτηση- ενημέρωση κι έτσι η διαδικασία και στα δύο θέματα μάλλον θα «τρέξει» πιο γρήγορα.

Πολύ συζήτηση θα γίνει και στο θέμα διευκόλυνσης του αγωγού ΤΑΡ προκειμένου να αποκτήσει δίοδο σε εγκατάσταση του (βαλβιδοστάσιο) κοντά στο Χαλκερό. Η δίοδος αφορά οικόπεδο του Δήμου (ειδικότερα της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια). Το αίτημα του ΤΑΡ έχει παρελθόν.

Και δικαστικό. Σύμφωνα με την εισήγηση προτείνεται να παρασχεθεί στον αγωγό η δίοδος αλλά αφού αυτός πληρώσει ποσό 25.000 ευρώ. Επειδή οι σχέσεις του Δήμου Καβάλας με τον ΤΑΡ ήταν «ταραγμένες» για καιρό κι επειδή υπάρχει η εκκρεμότητα χρηματοδότησης και από τον ΤΑΡ του έργου ύδρευσης στη Δ. Ενότητα Φιλίππων δεν αποκλείεται η συζήτηση για το θέμα να «ανοίξει».

Από τα υπόλοιπα και μάλλον ευκολότερα θέματα ξεχωρίζουν:

1) Η χορήγηση 3ης παράτασης στην ολοκλήρωση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του 12ου δημοτικού σχολείου (σχολείο Άη Γιάννη).

Ο ανάδοχος ζητά την παράταση λόγω καθυστέρησης που οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών. Ειδικότερα ζητά παράταση 90 ημερών έως αρχές Ιουλίου. Σημειώνουμε ότι το έργο δεν είναι σίγουρο ότι θα τελειώσει ως τον Σεπτέμβρη ώστε το σχολείο να ξαναλειτουργήσει.

2) Επιλογή των 25 υδρονομέων μέσα από 35 περίπου αιτήσεις που κατατέθηκαν. Αυτοί θα εργαστούν στον τομέα της άρδευσης για το διάστημα 15 Μάη με 15 Οκτώβρη

3)Χορήγηση οικονομικού βοηθήματος 500 ευρώ σε συμπολίτη που κατέθεσε σχετική αίτηση.

Έχει προηγηθεί έλεγχος των οικονομικών του δεδομένων κι επιβεβαίωση της αδυναμίας του από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Καβάλας.

Διαβάστε επίσης