• 26 Απριλίου 2024,

Κινδυνεύει το έργο αποκατάστασης του φάρου στη Ραψάνη!

 Κινδυνεύει το έργο αποκατάστασης του φάρου στη Ραψάνη!

Πριν από έναν χρόνο ο Δήμος Καβάλας κίνησε τη διαδικασία για την αποκατάσταση του ξηλωμένου φάρου στην ακτή της Ραψάνης. Πραγματοποιήθηκε ο προβλεπόμενος διαγωνισμός, υπήρξε ανάδοχος.

Από τότε έως σήμερα το έργο δεν ξεκίνησε αφού πέραν της «συνηθισμένης» γραφειοκρατικής καθυστέρησης, ο εργολάβος εμφανίζεται απρόθυμος να εκτελέσει την υποχρέωση του. Κατά πληροφορίες φέρεται να έχει ζητήσει διακοπή εργασιών (πριν καν αυτές αρχίσουν) επικαλούμενος (κατά τις ίδιες πληροφορίες) και τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού!

Εφόσον ο ανάδοχος επιμείνει στο αίτημα του τότε το έργο κινδυνεύει να μην γίνει, η όλη διαδικασία θα βρεθεί σε αδιέξοδο. Κι έτσι θα αρχίσει από την αρχή!

Η ανάγκη εκτέλεσης λιμενικού έργου στην Ραψάνη προέκυψε μετά από ισχυρούς νοτιάδες το 2010. Το έργο μελετήθηκε και άρχισε το 2014. Τέλειωσε μετά κόπων και βασάνων το 2017.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του μια επόμενη κακοκαιρία κατέστρεψε τον έναν εκ των δύο φάρων του τεχνητού ύφαλου. Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η αποκατάσταση αυτής της ζημιάς. Το έργο που δημοπρατήθηκε πριν ένα έτος είχε αρχικό προϋπολογισμό 200.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Διαβάστε επίσης