• 6 Μαΐου 2024,

Τάνια Ελευθεριάδου: Να πληρωθεί τώρα το 12% των ετών 2010-2015

 Τάνια Ελευθεριάδου: Να πληρωθεί τώρα το 12% των ετών 2010-2015

Την προηγούμενη εβδομάδα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για την επιδότηση εργασίας 12% στις επιχειρήσεις των πέντε νόμων.

Η ερώτηση απευθύνεται στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Σε συνέχεια αυτής της ενέργειας, μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου.

Από το περιεχόμενο της ερώτησης και το θέμα που ανακύπτει,  η κ. Ελευθεριάδου ξεχώρισε την ανάγκη να πληρωθούν όσο το δυνατό πιο γρήγορα χρήματα που αφορούν απλήρωτη επιδότηση εργασίας των ετών 2010 έως 2015.

«Να πληρωθούν ώρα τα παλιά χρέη από τη μη εφαρμογή του μέτρου καθώς είμαστε σε μία δύσκολη στιγμή για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες» είπε η Τάνια Ελευθεριάδου, συμπληρώνοντας ότι χρήματα φαίνεται πως υπάρχουν. Ζήτησε από τα Επιμελητήρια να πιέσουν και αυτά ενώ όπως είπε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των πέντε Νομών θα επανέλθουν μετά την ερώτηση με μία ακόμη πρωτοβουλία προς την ίδια κατεύθυνση.

Ας θυμηθούμε ότι η επιδότηση εργασίας 12% καταργήθηκε με απόφαση του Υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταθάκη, με αποτέλεσμα να υπάρξουν για αυτήν την απόφαση διαμαρτυρίες των Επιμελητηρίων.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας αναφερόμενη στην απόφαση Σταθάκη είπε μεταξύ άλλων: «… κατά την άποψή μου εκείνη την περίοδο (εννοεί των μνημονίσων κτλ) υπήρχε ανάγκη εξορθολογισμού του μέτρου.

Ο κ.Σταθάκης έπρεπε να καταργήσει το μέτρο». Στη συνέχεια η απόφαση Σταθάκη κρίθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου ακυρώθηκε. Αυτό έγινε -λέει η κ. Ελευθεριάδου- για τυπικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους.

Μπροστά στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την πρωτοβουλία των προέδρων των επιμελητηρίων που θέλουν το μέτρο να επανέλθει τάχιστα. Όπως τα επιμελητήρια έτσι και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεχωρίζουν τα χρέη του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις για τα έτη 2012-2015, τα οποία δεδομένης της σημερινής δύσκολης κατάστασης στην αγορά πρέπει να πληρωθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Πριν από λίγες ημέρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έκαναν τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της ίδιας περιφέρειας στον τομέα του τουρισμού. Σαν αποτέλεσμα της συζήτησης που έγινε στην τηλεδιάσκεψη,  η κ. Ελευθεριάδου ζητά να στηριχθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι εκπρόσωποι των οποίων προβλέπουν φέτος το καλοκαίρι κατάρρευση των αφίξεων τουριστών, σε ποσοστό που το υπολογίζουν να πλησιάζει το 70% σε σχέση με τα προηγούμενα Καλοκαίρια.

*Πριν λίγες μέρες η Τάνια Ελευθεριάδου έκανε ανάρτηση για το θέμα της προστασίας της Α’ κατοικίας: Στις 30 Απρίλη λήγει η προστασία της πρώτης κατοικίας. Για τους απλούς πολίτες, τους ανήμπορους να αντιδράσουν, αυτούς που «μένουν σπίτι» για όσο ακόμη έχουν σπίτι, και, προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν προοπτική και μετά την καραντίνα, είναι ανάγκη να αντιδράσουμε όλες και όλοι εμείς.Αποδείχθηκε με την απόσυρση της σκανδαλώδους κατάρτισης μέσω KEK ότι η δύναμη σας, η δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι τεράστια… ας είναι ο επόμενος στόχος μας η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Διαβάστε επίσης