• 3 Μαΐου 2024,

Προετοιμάζεται η ψηφοφορία του ΚΙΝΑΛ στο Ν. Καβάλας

 Προετοιμάζεται η ψηφοφορία του ΚΙΝΑΛ στο Ν. Καβάλας

Η οργάνωση του Κινήματος Αλλαγής στο Νομό Καβάλας προετοιμάζεται για την εσωκομματική ψηφοφορία και την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος.

Η προετοιμασία αφορά σημαντικά διαδικαστικά θέματα, τα οποία σε μεγάλο βαθμό δρομολογήθηκαν. Ως τώρα δεν έχουν οριστικοποιηθεί, η επίσημη ανακοίνωση με τις συγκεκριμένες πληροφορίες για την ψηφοφορία θα γίνει λίγο πριν από την  Κυριακή  5 Δεκεμβρίου.

Πριν δηλαδή την πρώτη από τις δύο ψηφοφορίες για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος. Με τα έως τώρα δεδομένα υπάρχει μεγάλη προετοιμασία καθώς το ενδιαφέρον των πολιτών είναι επίσης μεγάλο. Έτσι αναμένεται σημαντικός αριθμός πολιτών που θα προσέλθουν να ψηφίσουν στις εκλογές. Δεν αποκλείεται αυτοί που θα ψηφίσουν να είναι περισσότεροι από όσους έλαβαν μέρος στην αντίστοιχη εκλογική διαδικασία του 2017 (φωτογραφία).

Στις εκλογές ψηφίζουν τα σημερινά μέλη και οι σημερινοί φίλοι του Κινήματος Αλλαγής, όπως εγγράφηκαν καθώς ψήφιζαν στις εκλογές του 2017. Και την ώρα της ψηφοφορίας θα μπορεί κάποιος να εγγραφεί μέλος ή φίλος και να ψηφίσει.

Κάθε άτομο που θα ψηφίζει στις εσωκομματικές εκλογές και στο Νομό Καβάλας θα πληρώνει πόσο τριών ευρώ. Οι κάλπες που θα υπάρχουν θα είναι περισσότερες από 10. Μία θα είναι στην Ελευθερούπολη (αντίστοιχα και ένα σημείο ψηφοφορίας), μία στη Χρυσούπολη. Κάλπη θα υπάρχει στη Γαληψό και τη Νέα Πέραμο.

Στις Κρηνίδες και σε δύο σημεία στη Θάσο. Στα Λιμενάρια και στον Λιμένα. Στην Καβάλα θα υπάρχουν τέσσερις κάλπες και όπως φαίνεται θα χρησιμοποιηθούν τόσο το Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου όσο και η αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης».

Σε κάθε σημείο ψηφοφορίας και σε κάθε κάλπη θα υπάρχει ξεχωριστή εφορευτική επιτροπή. Τα μέλη και οι πρόεδροι των εφορευτικών επιτροπών φέρονται να έχουν βρεθεί και να έχουν ήδη μπει σε διαδικασία προετοιμασίας. Κρίσιμο σημείο επίσης είναι να λειτουργήσει το σύστημα μετάδοσης των αποτελεσμάτων στην Αθήνα μέσω tablet.

Οι χειριστές των tablet ορίστηκαν. Αναμένεται να γίνουν και δοκιμαστικές διαδικασίες προκειμένου να αποδειχθεί στην πράξη ότι αυτά που έχουν προβλεφθεί, θα λειτουργήσουν. Όπως σε κάθε Νομό και στο Νομό Καβάλας, εκτός από τη νομαρχιακή επιτροπή του ΚΙΝΑΛ με το θέμα ασχολείται κεντρική εφορευτική επιτροπή. Για το Νομό μας συμμετέχουν ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής και εκπρόσωποι καθενός υποψήφιου προέδρου.

Έτσι Όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι του Κινήματος Αλλαγής έχουν ένα συγκεκριμένο εκπρόσωπο τους στην Καβάλα. Για παράδειγμα ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει εκπρόσωπο του τον Λεωνίδα Παππά. Ο Χάρης Καστανίδης τον Παναγιώτη Μεϊτανίδη, ο κ. Χρηστίδης τον Κυριάκο Σταυρίδη κτλ. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του Ανδρέα Λοβέρδου και του Γιώργου Παπανδρέου είναι λιγότερο γνωστά στελέχη του ΚΙΝΑΛ στο Νομό μας προερχόμενα από την περιοχή του Νέστου.

Το Κίνημα Αλλαγής στο Νομό Καβάλας παρακολουθεί τις διαδικασίες και τις εξελίξεις στην Αθήνα, ενημερώνεται συνεχώς για τα διαδικαστικά. Λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ώστε η διαδικασία της ψηφοφορίας με εξελιχθεί ομαλά. Τόσο την πρώτη Κυριακή 5 Δεκέμβρη όσο και (ψηφοφορία μεταξύ των δύο πρώτων) την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου του 2021. Εκείνο το βράδυ άλλωστε θα πληροφορηθούμε τον οριστικό νικητή των εκλογών και επόμενο πρόεδρο του κόμματος.

Διαβάστε επίσης