• 20 Απριλίου 2024,

ΠΕ Καβάλας: Εγκρίθηκε πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων 5 εκ ευρώ!

 ΠΕ Καβάλας: Εγκρίθηκε πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων 5 εκ ευρώ!

Στη συνεδρίαση του στις 4 Νοεμβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Πρόγραμμα Δράσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για το έτος 2022.

Από πλευράς των προγραμματισμένων έργων που εγκρίθηκαν για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ξεχωρίζει πρωτοβουλία για ασφαλτοστρώσεις αρχικής αξίας (προ των δημοπρατήσεων) περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτές θα γίνουν σε διάφορα σημεία του επαρχιακού δικτύου και στους τέσσερις Δήμους του Νομού.

Το ποσό είναι πραγματικά μεγάλο και είναι πρώτη φορά που προγραμματίζονται τόσο εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στο επαρχιακό δίκτυο, ακόμη και σε «ξεχασμένες» περιοχές και δρόμους όπως στη Δημοτική Ενότητα Ορεινού του Δήμου Νέστου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι ασφαλτοστρώσεις αφορούν και το εθνικό οδικό δίκτυο. Είναι 5 διαφορετικές εργολαβίες, μία στη Θάσο κι οι υπόλοιπες στο χερσαίο τμήμα του Νομού Καβάλας. Λογικά τα έργα αυτά θα επιδιωχθούν να γίνουν την ίδια πάνω – κάτω Καλοκαιρινή περίοδο του 2022. Όταν δηλαδή οι συνθήκες ευνοούν τέτοιες εργασίες.

Από το πρόγραμμα που εγκρίθηκε ξεχωρίζουμε και άλλες δραστηριότητες που δεν είναι κατ’ ανάγκη έργα της Περιφερειακής Ενότητας.

Θα συνεχιστεί για παράδειγμα η προμήθεια και εγκατάσταση απινιδωτών σε πολυσύχναστους χώρους. Για αυτόν τον λόγο προβλέπεται νέα δαπάνη 15.000 ευρώ.

Πλέον οι απινιδωτές θα μπουν σε όλο το Νομό. Πρόσφατη άλλωστε είναι η σχετική υπόσχεση του κ. Κώστα Αντωνιάδη για τον Αμυγδαλεώνα. Θα διοργανωθεί και φέτος η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας, πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας μαζί με τη Διεύθυνση Υγείας Καβάλας. Δαπάνη 10.000 ευρώ.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας Θα στηρίξει ως συνδιοργανωτής δραστηριότητες πολιτιστικών συλλόγων έως του ποσού των 50 χιλιάδων ευρώ. Το αεροπορικό σόου εφόσον πραγματοποιηθεί, θα ενισχυθεί οικονομικά από την Περιφέρεια με 60.000 ευρώ. Το ίδιο πρόγραμμα προβλέπει επίσης τουριστική προβολή- εκτύπωση νέων εντύπων και νέου οπτικοακουστικού υλικού ενώ προβλέπεται η πληρωμή ποσού 300 χιλιάδων ευρώ για υποχρεώσεις της Περιφέρειας στην εταιρεία του Βιοτεχνικού Πάρκου.

Στην κατηγορία των δαπανών και δράσεων που προέρχονται από την κεντρική διοίκηση της Περιφέρειας υπάρχουν πολλές τουριστικές δράσεις (προβολής κτλ). Συμμετοχές σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού. Υπάρχει φυσικά η καταπολέμηση των κουνουπιών που συνεχίζεται και το 2022. Τουριστική δράση προβολής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μάλιστα της γαστρονομίας της με εκδήλωση που προγραμματίζεται να γίνει στην πλατεία Συντάγματος.

Στην ίδια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και όσον αφορά τις δαπάνες και τις δράσεις της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας εγκρίθηκε πόσο 50 χιλιάδων ευρώ για την αγορά σκηνών. Αυτές αναφέρθηκε ότι προορίζονται για την Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Η αντιπολίτευση θεώρησε το ποσό υψηλό. Ο κ. Κατσιμίγας πίεσε τη διοίκηση της Περιφέρειας να ξαναδεί το θέμα. Ακόμη κι αν τα οικονομικά δεδομένα της δράσης συζητηθούν και επανακαθοριστούν εκ νέου, σίγουρο είναι ότι θα αγοραστούν κάποια από αυτά τα αντίσκηνα. Για να υπάρχουν στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας σε κάθε ενδεχόμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αντίσκηνα χωρητικότητας 10 ατόμων το κάθε ένα.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης