• 19 Μαΐου 2024,

Πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας εκπαιδευτικών  του 2ου ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ στη Φλωρεντία με τίτλο «Διαχείριση ετερογενών τάξεων: Αντιμετωπίζοντας τις μελλοντικές προκλήσεις».

 Πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας εκπαιδευτικών  του 2ου ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ στη Φλωρεντία με τίτλο «Διαχείριση ετερογενών τάξεων: Αντιμετωπίζοντας τις μελλοντικές προκλήσεις».

Το 2ο ΓΕΛ Καβάλας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+,  που χρηματοδοτείται και ελέγχεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), θα υλοποιήσει πρόγραμμα κινητικότητας τριών (3) εκπαιδευτικών διαφορετικών ειδικοτήτων  στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Το σεμινάριο επιμόρφωσης έχει διάρκεια έξι (6) ημερών.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αποτελεσματική διαχείριση των ετερογενών τάξεων (μαθητές διαφορετικών γνωστικών επιπέδων ή/και με  ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες , πρόσφυγες, μετανάστες), την παροχή κινήτρων και ενθάρρυνσηενεργής συμμετοχής όλων των μαθητών,και στη χρήση τελευταίωνμεθόδων και εργαλείων διαχείρισης τάξης. Οι επιμορφούμενεςμέσω βιωματικής μάθησης, μελέτες περίπτωσης ,καλές πρακτικές και υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων  θα μάθουν περισσότερα για τη διαχείριση των προκλήσεων της σημερινής σχολικής τάξης,θα αναπτύξουν τόσο προληπτικές όσο και καινοτόμες θετικές στρατηγικές και τεχνικές για τη διαφοροποιημένη διδασκαλία και τη διαχείριση της τάξης.

Πάροχος του σεμιναρίου είναι ο οργανισμός εταίρος «EUROPASSTEACHERACADEMY» και θα διεξαχθεί από τις 18-11-2019 έως και τις 23-11-2019.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα συνεχιστεί και μετά την επιστροφή της ομάδας των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές αρχικά για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας του 2ου ΓΕΛ.  Επίσης σεσυνδιοργάνωση με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου θα γίνει Ημερίδα Ενημέρωσης όπου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν οι παιδαγωγικές μέθοδοι που σχετίζονται με την αποτελεσματική διαχείριση της ανομοιομορφίας και την ενθάρρυνση της συμμετοχής μαθητών, που είτε έχουν κάποιο μαθησιακό πρόβλημα είτε δυσκολεύονται γιατί τα ελληνικά δεν αποτελούν τη μητρική τους γλώσσα. Θα ενημερωθεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας και θα γίνει ανάρτηση σχετικής ενημέρωσης στην ιστοσελίδα της. Θα αποσταλούν δελτία τύπου που θα προπαγανδίζουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο Erasmus+ και την επίτευξη αποτελεσμάτων σε  τοπικά μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Περισσότερα σχετικά με τις δραστηριότητες στην ιστοσελίδα του σχολείου καθώς και τη σελίδα του προγράμματος στο facebook.

Διαβάστε επίσης