Προγραμματική σύμβαση ΟΛΚ με Δήμο Παγγαίου για έργο στο λιμάνι των Ελευθερών

 Προγραμματική σύμβαση ΟΛΚ με Δήμο Παγγαίου για έργο στο λιμάνι των Ελευθερών

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της η διοίκηση του ΟΛΚ αποφάσισε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Παγγαίου ώστε αυτός να εκτελέσει για λογαριασμό του ΟΛΚ έργο συντήρησης δρόμου στο λιμάνι των Ελευθερών.

Η διαδικασία είναι συνηθισμένη αφού ίδια είναι σε εξέλιξη για το έργο στο κεντρικό λιμάνι από την αρχή της Αβέρωφ ως την Ερυθρού Σταυρού. Αυτό το έργο θα γίνει από το Δήμο Καβάλας.

Στην περίπτωση του λιμένα Ελευθερών το έργο αφορά παραλιακό δρόμο δύο περίπου χιλιομέτρων από την παλιά Σκάλα ως τις πρώην εγκαταστάσεις Softex. Το έργο έχει τίτλο «Διαμόρφωση οδού πρόσβασης εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Ελευθερών». Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα» κι όπως φαίνεται θα γίνει την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2022.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιγράφεται ως ακολούθως:

«Συνοπτικά, το αντικείμενο του έργου αφορά στις εργασίες διαμόρφωσης της οδού πρόσβασης της χερσαίας ζώνης Λιμένα Ελευθερών στην Ν. Πέραμο του Δήμου Παγγαίου. Αναλυτικότερα, θα γίνουν εργασίες αποξήλωσης του παλαιού και ημικατεστραμμένου ασφαλτοτάπητα και κατασκευή νέας στρώσης ασφαλτοτάπητα.

Επί του νότιου ερείσματος της κεντρικής παραλιακής οδού και σε όλο το μήκος της θα κατασκευαστεί κρασπεδόρειθρο με πεζοδρόμιο πλάτους 2,50 μέτρων. Το υλικό επίστρωσης του πεζοδρομίου θα είναι από τσιμεντόπλακες (βοτσαλόπλακες) σε συνδυασμό με γρανιτένιους κυβόλιθους.

Η αποστράγγιση των ομβρίων υδάτων της οδού θα γίνει αφενός σε ένα τμήμα της οδού με την διαμόρφωση ιρλανδικών διαβάσεων, και αφετέρου στο υπόλοιπο με κατάλληλη διευθέτηση τους μέσω υπογείου δικτύου από πλαστικούς σωλήνες δομημένου τοιχώματος και φρεάτια υδροσυλλογής ομβρίων στους υφιστάμενους κιβωτοειδείς οχετούς που διατρέχουν εγκάρσια την παραλιακή οδό με τελικό αποδέκτη την θάλασσα».

Ανάδοχος σε δύο έργα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο

Η τοπική εταιρία Κωνσταντινίδη αναλαμβάνει δύο έργα της Περιφέρειας ΑΜΘ, σύμφωνα με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Ειδικότερα θα εκτελεστούν τα έργα: 1) Ασφαλτοστρώσεων στον Ορεινό όγκο (ΔΕ Ορεινού του Δήμου Νέστου) 2) Συντήρηση οδοστρωμάτων σε διάφορα τμήματα επαρχιακών οδών. Η εταιρία Κωνσταντινίδη έκανε τις μεγαλύτερες εκπτώσεις στους διαγωνισμούς 38% και 52% αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης