• 26 Απριλίου 2024,

Προς δημοπράτηση η ανάπλαση της πλατείας του Αμυγδαλεώνα

 Προς δημοπράτηση η ανάπλαση της πλατείας του Αμυγδαλεώνα

Μια καλή είδηση για τον Αμυγδαλεώνα περιελάμβανε η χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας. Στην ατζέντα περιέχονταν πέντε θέματα της ημερήσιας διάταξης και ένα έκτακτο ενώ η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της αντιπολίτευσης, άρα οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι ήταν στο σύνολό τους μέλη της διοικήσεως.

Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε στην έγκριση της διακήρυξης και των όρων δημοπράτησης του έργου ανάπλασης της πλατείας του Αμυγδαλεώνα. Το έργο έχει μακρά ιστορία, η οποία αρχίζει από τη δημαρχία του Λάζαρου Τσαταλμπασίδη, θα δημοπρατηθεί με συνολικό προϋπολογισμό 225.000 ευρώ.

Ουσιαστικά, η νέα μελέτη εκπονήθηκε από το προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας, αν και όλα στηρίχθηκαν στη μελέτη που είχε εκπονηθεί για τον πρώην Δήμο Φιλίππων, όταν δήμαρχος ήταν ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης. Στη συνέχεια το θέμα χειρίστηκε ο Φίλιππος Φιλιππίδης, ο Δημοσθένης Τουλκίδης και προκειμένου να ωριμάσει πλήρως η Ευαγγελία Δρακονάκη.

Όπως είπαν οι γνωρίζοντες, η τελική μελέτη περιγράφει μια ανάπλαση στην πλατεία του Αμυγδαλεώνα εντελώς διαφορετική από εκείνη που είχε δρομολογήσει η διοίκηση του Λάζαρου Τσαταλμπασίδη.

Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής καταρτίστηκαν επίσης όροι εκμίσθωσης καταστήματος στη δημοτική λαχαναγορά και χωραφιού στην περιοχή της Νέας Καρβάλης. Αμφότερα θα τεθούν για δεύτερη φορά σε διαδικασία εκμίσθωσης με την ελπίδα ότι τώρα θα νοικιαστούν.

Τέλος, εγκρίθηκαν η διακήρυξη και οι όροι δημοπράτησης δύο ακόμη έργων. Η επέκταση δικτύων οδικού φωτισμού – συντήρηση δικτύων φωτισμού Δήμου Καβάλας έτους 2019» με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ και «συντηρήσεις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων – μεταλλικών και ξύλινων κατασκευών Δήμου Καβάλας έτους 2019» με προϋπολογισμό 247.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης