Προς έγκριση η Μ.Π.Ε. της επένδυσης στα Λουτρά των Ελευθερών

 Προς έγκριση η Μ.Π.Ε. της επένδυσης στα Λουτρά των Ελευθερών

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αρχέλαος Γρανάς παραμένει πάντα επικεφαλής στην «Εργοανάπτυξη», την εταιρεία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που έχει στην αρμοδιότητά της τα Λουτρά των Ελεύθερων.

Από τον Αρχέλαο Γρανά μαθαίνουμε τα νέα του επενδυτή στα Λουτρά. Τα νέα της οικογένειας Χαρακίδη. Ο επιχειρηματίας από τη Δράμα -σύμφωνα με τον Αρχέλαο Γρανά-  παρακολουθεί την εξέταση του φακέλου στο Υπουργείο για την τελική έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Αισιοδοξεί ότι ο έλεγχος του φακέλου θα ολοκληρωθεί σύντομα και η μελέτη θα εγκριθεί. Στη συνέχεια θα απευθυνθεί στην υπηρεσία δόμησης του Δήμου Παγγαίου για να εκδώσει τις πρώτες οικοδομικές άδειες για όλα όσα θα γίνουν στην περιοχή των Λουτρών των Ελεύθερων.

Με τις πληροφορίες αυτές και το σενάριο που υιοθετεί ο επενδυτής, είναι πολύ πιθανό οι πρώτες πολεοδομικές άδειες στα Λουτρά των Ελεύθερων να υπάρξουν εντός του έτους. Είναι μάλιστα πιθανό αυτό να γίνει πολύ πριν το τέλος του έτους. Δηλαδή το προσεχές φθινόπωρο.

Ο Αρχέλαος Γρανάς για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα είπε στην Πρωινή:

«Η συνεδρίαση δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο. Ήταν κυρίως συζήτηση για διαδικασίες, για επιπλέον άδειες και λατομικούς χώρους στην περιοχή του Βώλακα του Ν. Δράμας. Το περιφερειακό συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά.

Στη συνεδρίαση πληροφορηθήκαμε την αλλαγή των δεδομένων. Έτσι είναι πιθανό να ξαναγυρίσουμε σε μικτές συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου. Ας πούμε η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής σήμερα θα γίνει με τηλεδιάσκεψη».

Ως εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ο Αρχέλαος Γρανάς ήταν πρόσφατα στον τόπο του αεροπορικού δυστυχήματος. Χαρακτήρισε τα δεδομένα της υπόθεσης θολά. Εμείς οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα, τόνισε.

Εξήγησε ότι αυτό θα γίνει από τους ειδικούς. Αυτοί τόνισε θα κάνουν όσα πρέπει. Σύμφωνα με τον Αρχέλαο Γρανά πρέπει ειδικότερα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αγροτών, οι εκτάσεις των οποίων θίγονται και προς το παρόν είναι εκτάσεις που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Διαβάστε επίσης