Προς κατεδάφιση σε όλο της το μήκος η γέφυρα

 Προς κατεδάφιση σε όλο της το μήκος η γέφυρα

Πριν από μία εβδομάδα έγινε αυτοψία στην πεσμένη -μπροστά στο παλιό Νοσοκομείο –γέφυρα. Αυτή έγινε από ιδιωτικό συνεργείο που είναι υποψήφιο να αναλάβει το απαραίτητο έργο των εργαστηριακών αναλύσεων. Πιστέψαμε ότι η διαδικασία ξεκίνησε εκείνη την ημέρα αλλά όπως φαίνεται έχουμε δρόμο μπροστά μας. Η πραγματογνωμοσύνη που ουσιαστικά έχει σταματήσει από τις 7 Γενάρη, παρουσιάζει μια κάποια κινητικότητα αν και το βασικό πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Επιλέχθηκε το ιδιωτικό γραφείο της Θεσσαλονίκης που θα κάνει τις αναλύσεις, δεν υπάρχει ακόμη σύμβαση μαζί του ώστε να αρχίσει την εργασία του. Υπολογίζεται ότι από την υπογραφή της σύμβασης και μετά θα χρειαστεί διάστημα έως και 2 μηνών για να υπάρξουν αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα αυτά είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση της πραγματογνωμοσύνης και την κατάθεση της στη δικαιοσύνη. Η οποία άλλωστε την ζήτησε.
Ένα επιπλέον πρόβλημα που ανακύπτει (ή αναμένεται να ανακύψει) είναι αυτό με την επικινδυνότητα τόσο του σημείου όπου η γέφυρα κατέρρευσε όσο και του υπόλοιπου τμήματος της! Η αυτοψία της προηγούμενης εβδομάδας λέγεται ότι ανέδειξε σοβαρά προβλήματα στη γέφυρα και αυξημένη επικινδυνότητα σε όλο της το μήκος. Ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που ο Δήμος Καβάλας έλαβε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας ώστε σε αυτήν να μην πλησιάζει κανείς.
Φημολογείται ότι θα είναι επικίνδυνη ακόμη και η λήψη δειγμάτων («καρότα») από το σημείο της κατάρρευσης ενώ αναφέρεται ότι σε ένα από τα βάθρα της γέφυρας διαπιστώνεται αποφλοίωση του σκυροδέματος. Αυτά τα πρώτα σημάδια οδηγούν σιγά σιγά στο συμπέρασμα σύμφωνα με το οποίο όλη η γέφυρα τελικά θα αποφασιστεί αργά ή γρήγορα να κατεδαφιστεί. Ως εκ τούτου η ιδέα μιας γέφυρας τύπου μπέλεϋ από τον Στρατό δεν φαίνεται να είναι δυνατό να εφαρμοστεί.

Διαβάστε επίσης