• 25 Απριλίου 2024,

Προς το παρόν καμία αλλαγή στο αυξημένο τουριστικό ρεύμα από τη Ρουμανία

 Προς το παρόν καμία αλλαγή στο αυξημένο τουριστικό ρεύμα από τη Ρουμανία

Το απόγευμα της Πέμπτης (προχθές) δόθηκε στη δημοσιότητα η νέα επιδημιολογική έκθεση της Κυβέρνησης της Ρουμανίας. Ενέταξε την Ελλάδα στην «κόκκινη» ζώνη, κάτι για το οποίο όλοι οι ντόπιοι ανησυχούσαν και δεν το ήθελαν.

Η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας έπαιξε το ρόλο της. Κατά συνέπεια από τη Δευτέρα 2 Αυγούστου οι Ρουμάνοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους από την Ελλάδα (όπου έκαναν τις διακοπές τους) και μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Εξαιρούνται οι:

  1. Οι πλήρως εμβολιασμένοι
  2. Όσοι έχουν νοσήσει τις τελευταίες 180 μέρες
  3. Παιδιά κάτω των 6 ετών
  4. Παιδιά απο 6-16 ετών τα οποία έχουν υποβληθεί σε pcr τεστ.

Ειδικά στη Θάσο υπήρξε αναστάτωση από την εξέλιξη και φόβος ακυρώσεων κρατήσεων. Ως που χθες τα πράγματα φάνηκαν να μην αλλάζουν. Οι ξενοδόχοι της Θάσου και οι επαγγελματίες του νησιού γενικότερα, διαπίστωσαν ότι οι υφιστάμενοι Ρουμάνοι τουρίστες δεν επηρεάζονται ενώ δεν επηρεάζονται και οι κρατήσεις του Αυγούστου.

Αποδεικνύεται ότι οι Ρουμάνοι ήταν προετοιμασμένοι για την εξέλιξη και γενικά έλαβαν τα μέτρα τους ώστε να μην επηρεαστούν τα σχέδια των διακοπών τους στην Ελλάδα. Καλύτερα συμπεράσματα θα βγουν τις επόμενες ημέρες ωστόσο οι Ρουμάνοι φαίνεται να αντέχουν.

Ρόλο παίζει και το γεγονός της επιστροφής στην πατρίδα τους μέσω Βουλγαρίας και όχι απευθείας μέσω Ελλάδας. Κατόπιν τούτου το μεγάλο στήριγμα της περιοχής φέτος, οι Ρουμάνοι τουρίστες, θα είναι εδώ. Θα είναι παρόντες όπως φαίνεται σε όλο το Νομό και στο υπόλοιπο της τουριστικής περιόδου.

Διαβάστε επίσης